image
Sursa foto: Maia Sandu//Facebook

Maia Sandu, la reuniunea CORLEAP: Țara mea se confruntă cu multiple provocări în prezent; Trebuie să construim Europa acasă

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a participat astăzi la deschiderea celei de-a 10-a reuniuni anuale a Conferinței Autorităților Regionale și Locale a Parteneriatului Estic (CORLEAP) de la Bruxelles.

„Țările Parteneriatului Estic se confruntă cu provocări comune în domeniul guvernării locale, avem obiective și aspirații similare. Împărtășim obiectivul de a construi comunități prospere, care oferă locuitorilor oportunități de muncă, acces la apă și canalizare, servicii de sănătate și educație de calitate. În Republica Moldova, acest obiectiv contrastează cu realitatea tristă, în care mulți aleg să-și părăsească satele în căutarea unei vieți mai bune în străinătate. Depopularea a lovit puternic comunitățile noastre rurale. Vrem ca oamenii să rămână acasă, vrem ca cei plecați să revină. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să investim în regiunile rurale și să creăm noi oportunități de creștere în fiecare localitate. Trebuie să construim Europa acasă”, a declarat Maia Sandu.

Președinta a enumerat și problemele actuale cu care se confuntă Republica Moldova.

„Țara mea se confruntă cu multiple provocări în prezent. Trebuie să depășim pandemia care s-a întins prea mult. Trebuie să curățăm instituțiile publice și să avansăm în reforma sectorului justiției. În același timp, trebuie să oferim oportunități economice și standarde de viață mai bune cetățenilor noștri de acasă, navigând în același timp printr-o criză economică majoră. În aceste circumstanțe complicate, autoritățile centrale și locale trebuie să conlucreze” a adăugat Maia Sandu.

Discursul integral al Maiei Sandu de la deschiderea celei de-a 10-a reuniuni anuale a CORLEAP poate fi văzut aici.

Noutăţile partenerilor

comentarii: