image
Sursa foto: Guliver / Getty Images

Trump îl critică dur pe dr. Fauci: „Dacă îl ascultam, am fi avut 700.000 sau 800.000 de morţi”

Preşedintele american Donald Trump l-a criticat din nou luni pe medicul Anthony Fauci, figură foarte respectată în SUA şi membru al celulei de criză de la Casa Albă pentru gestionarea crizei sanitare, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Oamenii s-au săturat să audă vorbindu-se despre COVID”, a declarat Trump într-o discuţie telefonică cu membri ai echipei sale de campanie, la care au avut acces mai multe media americane.

„Oamenii spun: „lăsaţi-ne în pace”. S-au săturat. S-au săturat să audă de Fauci şi toţi aceşti idioţi”, a adăugat el, potrivit Politico.

Pandemia s-a soldat cu peste 219.000 de morţi în SUA.

„Este acolo de 500 de ani”, a mai spus preşedintele republican evocându-l pe acest expert de 79 de ani recunoscut la nivel mondial, care conduce Institutul de boli infecţioase.

„Dacă îl ascultam, am fi avut 700.000 sau 800.000 de morţi”, a mai spus el, apreciind totuşi că ar fi contraproductiv să-l concedieze în apropierea alegerilor prezidenţiale de la 3 noiembrie.

În urmă cu o săptămână, imunologul şi-a exprimat nemulţumirea după utilizarea afirmaţiilor sale într-un clip de campanie al echipei lui Trump privind coronavirusul.

„În aproape cinci decenii de serviciu, nu am susţinut niciodată public niciun candidat”, a reamintit el, acuzând creşterea în amploare a utilizării declaraţiilor scoase din context.

Dr. Fauci a încercat să clarifice sau să corecteze, în mai multe rânduri, afirmaţiile aproximative ale lui Trump privind vaccinurile sau tratamentele în curs de dezvoltare împotriva COVID-19.

Tonul a crescut uneori în intensitate, ca în luna aprilie, când Donald Trump a redistribuit pe Twitter un mesaj cu hashtag-ul #FireFauci (Concediaţi-l pe Fauci - n.r.), dar apoi a spus că „Tony” face o treabă formidabilă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: