image
Sursa foto: Facebok/Andrei Năstase

Jurist: Decizia Judecătoriei Centru poate determina rejudecarea cauzei pentru a confirma mandatul lui Andrei Năstase

Hotărârea emisă astăzi de Judecătoria Centru poate determina necesitatea rejudecării cauzei civile pentru a confirma mandatul primarului ales. De această părere este Dumitru Pavel, avocatul lui Andrei Năstase.

„Avem o situație indedită când în procedura civilă se constată vinovăția și în baza acestei pretinse vinovății au fost anulate alegerile. În procedura contravențională se constată lipsa faptei și ilegalitatea aplicării sancțiunii, ceea ce practic trebuie să prevaleze, deoarece procesul electoral, Codul electoral și procedura civilă nu prevăd sancțiuni concrete pentru această pretinsă faptă. Sancțiuni sunt prevăzute doar de Codul contravențional”, a declarat Dumitru Pavel pentru Jurnal TV.

„Prin urmare, dacă această hotărâre va rămâne irevocabilă prin neatacare, respectiv, poate determina necesitatea rejudecării cauzei civile pentru a confirma mandatul primarului ales”, a adăugat avocatul lui Andrei Năstase.

Procesul-verbal privind constatarea agitației lui Andrei Năstase în ziua alegerilor a fost anulat, iar procesul contravențional în acest sens împotriva primarului ales al capitalei a fost încetat.

Hotărârea a fost emisă astăzi de Judecătoria Chișinău, sediul Centru și poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: