Informația a fost confirmată chiar de către șeful arbitrajului din Turcia, Yusuf Namoglu, care a mai făcut o dezvăluire, aceea că Cakir poate arbitra chiar și la Mondialul din Rusia, scrie digisport.ro. Explicația lui Namoglu a fost aceea că Cakir "este foarte bine văzut de UEFA, iar comisia de Arbitraj de la forul european este satisfăcută de performanța sa".

Vestea a fost tratată ironic de una dintre publicațiile de casă ale madrilenilor, El Bernabeu: "Semifinalele de Champions League sunt locul ideal pentru a te afirma. Nu numai pentru jucători, cât și pentru arbitri. Câteva meciuri pe scena fotbalului pot avea la fel de mult impact precum o semifinală Real Madrid - Bayern Munchen. Pentru a fi îndeplinite toate aceste condiții, toți actorii sunt în lumina reflectoarelor. Cuneyt Cakir a fost în meci și, în afară de momentul controversat cu Marcelo, a avut o prestație bună. Dacă arbitrezi bine în astfel de partide, poți fi catapultat în elita arbitrajului".

Real Madrid a fost încă o dată privilegiată de arbitri în returul semifinalelor Champions League, cu Bayern Munchen. "Galacticii" au fost iertaţi de un penalty clar, în finalul primei reprize, după un henţ clar al lui Marcelo. Arbitrul a acordat doar corner, spre disperarea bavarezilor. Germanii au mai cerut un penalty în minutul 17, însă acea fază a fost una extrem de grea.