image
Sursa foto: mediafax.ro

Armata siriană intră în Manbij după ce miliţia kurdă YPG a îndemnat guvernul să protejeze oraşul

Armata siriană a anunţat într-o declaraţie că a intrat vineri pentru prima oară în ultimii ani în Manbij, după ce miliţia kurdă YPG a cerut guvernului preşedintelui Bashar al-Assad să protejeze oraşul de atacurile Turciei, relatează Reuters.

Armata a transmis că va garanta „securitatea totală pentru toţi cetăţenii sirieni şi pentru alte persoane prezente în zonă".

Nu se ştie cu exactitate dacă forţele guvernamentale s-au răspândit în oraş, unde forţele americane au operat şi au creat o bază la începutul acestui an.

Militia kurdă YPG a cerut vineri guvernului preşedintelui Bashar al-Assad să preia controlul asupra lui Manbij pentru a proteja oraşul de ameninţarea atacurilor turceşti, scrie mediafax.ro.

YPG, pe care Turcia îl consideră un grup terorist şi care a promis să zdrobească, a declarat că luptătorii săi s-au retras anterior de la Manbij pentru a lupta împotriva militanţilor Statului Islamic din estul Siriei.

"Aşadar, invităm guvernul sirian din care facem parte ... să trimită forţele armate să preia aceste poziţii şi să protejeze Manbij în faţa ameninţărilor turceşti", a spus declaraţia YPG.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: