image
Sursa foto: mc.gov.md

Proiectul „MuseumInfoTur” a ajuns la final: Rețea turistică, trasee, destinații și analiză a patrimoniului cultural

Proiectul „MuseumInfoTur”, prin care se promovează și cultivează valorile turistice și culturale, a ajuns la final și s-a încheiat prin desfășurarea unei conferințe la Mereni.

„MuseumInfoTur - valorificarea și sporirea vizibilităţii patrimoniului cultural și istoric în cadrul rețelei transfrontaliere de muzee - Centre de Informare Turistică” este un proiect finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România - Republica Moldova 2014 – 2020. Printre cei prezenți la ceremonia de încheiere a proiectului se numără reprezentanți ai Ministerului Culturii, parteneri ai proiectului MuseumInfoTur specialiști ai muzeelor, ONG-uri cu profil turistic și mass media, atât din atât din țără, cât și din Județul Galați, România.

Desfășurat în perioada 14 aprilie 2020 - 13 mai 2022, proiectul a vizat mai multe elemente pe care le-au țintit coordonatorii pentru organizarea într-un mod mai eficient a centrelelor de informare cu privire la destinațiile și treseele turistice, dar si pentru elaborarea unor analize de potențial și de profil ale patrimoniului cultural cu potențial turistic. A fost elaborat și un ghid transfrontalier al destinațiilor turistice din România și Republica Moldova.

În cadrul conferinței care marchează încheierea proiectului, Secretarul de stat Andrei Chistol a menționat că „Ministerul Culturii susține inițiativele frumoase de creștere a vizibilității patrimoniului cultural și istoric prin consolidarea capacitaților instituțiilor culturale. Vrem să mulțumim tuturor partenerilor de proiect pentru suportul adus dezvoltării turismului autohton”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: