image
Sursa foto: twitter.com/efoulon

Amenințare teroristă la Bruxelles, în perioada când europarlamentarii vin să-și preia mandatele

Autoritățile belgiene anchetează o amenințare teroristă, după ce pe un ecran de la Parlamentul European a fost difuzat un mesaj despre un atentat care urma să aibă loc mirercuri seara, în centrul Bruxelles-ului.

„Bruselas (sic!) va fi atacat mâine, la 6:00 pm, în Grand Place, de un individ într-o cămașă într-o culoare aprinsă”, se arăta în mesajul semnat „Abulah Hakimi”, care a apărut pe un ecran aflat într-o clădire a PE, relatează Brusselstimes.com, citat de Digi24.

Aceasta, în condițiile în care mulți dintre europarlamentarii aleși la scrutinul din mai sunt în aceste zile la Bruxelles, pentru a-și prelua mandatele.

Parchetul din Bruxelles și celula antitero OCAD au început o anchetă după ce o fotografie cu mesajul de amenințare a fost făcută public de un purtător de cuvânt al Parlamentului European.

Au fost alertate și serviciile de securitate europene.

Procurorii spun că sunt rare cazurile în care un atac terorist e anunțat dinainte. Ei urmează să verifice imaginile de pe camerele de supraveghere din clădire, pentru a afla cine a lăsat mesajul.

Noutăţile partenerilor

comentarii: