image
Sursa foto: www.rferl.org

Cum își explică Eugen Carpov semnătura de pe proiectul Legii cetățeniei

Chiar dacă deputatul Roman Boțan a demisionat din funcția de preşedinte al Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică în semn de protest față de modul în care au fost aprobate modificările la Legea cetăţeniei Republicii Moldova în scopul de a permite acordarea cetățeniei în schimbul unor investiții, vicepreședintele Comisiei, Eugen Carpov, a semnat.

„Am semnat raportul, în calitate de vicepreședinte al Comisiei, după ce dl Botan și-a anunțat demisia din poziția de președinte”, ne-a declarat Eugen Carpov, vicepreședinte al Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, despre modificările aprobate la Legea privind actele de identitate din sistemul național de pașapoarte și Legea cetățeniei.

Amintim că Roman Boțan a refuzat să semneze raportul Comisiei despre acest proiect, motivând dezacordul său față de modul în care colegii săi din legislativ au promovat modificarea și completarea Legii despre actele de identitate din sistemul național de pașapoarte și Legea cetățeniei.

„Procedurile nu au fost respectate. Modificările prezintă riscuri de securitate și corupție, confirmate prin constatarea Centrul Național Anticorupție (CNA) în raportul de expertiză. Totodată, CNA a specificat că, pentru adoptarea proiectului de lege, este necesar ca modificările propuse să fie acceptare de Guvern. Sinteza obiecțiilor CNA a fost remisă membrilor Comisiei. Dar autorii au refuzat să le examineze”, ne-a comunicat Boțan.

Noutăţile partenerilor

comentarii: