image
Sursa foto: jurnal.md

Vicepremier: Compania Premier Energy nu va deconecta de la curent electric SA „Apă-Canal Chișinău”

Compania Premier Energy nu va deconecta de la curent electric SA „Apă-Canal Chișinău”.

Despre aceasta anunță vicepremierul Andrei Spânu, ministru al infrastructurii și dezvoltării regionale, care precizează că distribuitorul și întreprinderea municipală au ajuns la o înțelegere, transmite IPN.

Vicepremierul a declarat într-o conferință de presă că a avut discuții cu reprezentanții Premier Energy. Există o înțelege cu ACC de a achita datoriile pentru consumul de lumină în rate. „Foarte mult sper că primarul municipiului Chișinău, conducerea „Apă-Canal Chișinău”, inclusiv cu ANRE, să găsească soluții pentru că toți înțelegem că furnizarea de apă și canalizare pentru oraș este prioritate”, a mai spus Andrei Spânu.

Totodată, Agenția Națională pentru Reglementare Energetică a venit cu un comunicat de presă ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public referitor la faptul că „locuitorii municipiului Chișinău pot rămâne începând cu ziua de astăzi fără apă”. „ANRE monitorizează situația creată și este în discuție permanentă cu furnizorul de energie electrică ÎCS „Premier Energy” SRL, care a informat că SA „Apă-Canal Chișinău” achită reeșalonat datoria acumulată. Totodată, furnizorul de energie electrică a dat asigurări că nu va deconecta punctele strategice de apă, iar scrisoarea adresată a fost una standard, care se expediază consumatorilor ce acumulează datorii”, se arată în comunicat.

Acum două zile, directorul întreprinderii, Irina Gutnic, a declarat la ședința Consiliului municipal Chișinău că „Apă-Canal Chișinău” riscă să fie deconectată de la energia electrică. Aceasta în cazul în care nu vor fi achitate datoriile pentru consumul de curent electric care se cifrează la 5,6 milioane de lei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: