image
Sursa foto: border.gov.md

Cinci acte cu indici de falsificare, ridicate la frontiera de stat; Sunt documentați patru moldoveni

Polițiștii de frontieră au inițiat cercetări pe marginea identificării a cinci documente cu indici de falsificare. Incidentele au fost consemnate în cele două zile de weekend, vizați fiind patru conaționali.

Două permise de conducere au fost trimise către laborator pentru efectuarea expertizei tehnico –juridice după ce s-a identificat lipsa elemetelor de protecție. Ilegalitatea s-a consemnat în data de 11 iulie curent,  în punctul de trecere Giurgiulești-Galați pe sensul de ieșire din țară.

Unul din permisele de conducere ar fi eliberat de către autoritatea națională și depistat în timpul controlului de frontieră printre lucrurile personale ale unui tânăr din raionul Anenii Noi. Audiată, persoana a comunicat că nu cunoaște despre cele depistate întrucât actul era pe numele fratelui său căruia urma să-l transmită. Cel din urmă se află pe teritoriul Germaniei.

Cel de-al doilea permis, care ar fi emis de către instituția competentă din Ucraina, a fost găsit asupra unui tânăr de 25 de ani, originar din orașul Comrat. Acesta se afla în calitate de pasager al rutei ocazionale Republica Moldova - Germania. Și-a perfectat actul încă din anul 2018 când s-a aflat la niște rude în Ucraina.

Angajații Sectorului Poliției de Frontieră Briceni aflați în misiune de serviciu au depistat un mijloc de transport de model Hyundai Terracan cu numere bulgărești, care era parcat neregulamentar la zece metri de la hotar. La scurt timp la fața locului a venit și proprietarul, un tânăr de 27 de ani din satul Ocnița. Revizia tehnică și cartea verde prezentată de către acesta erau cu indici de falsificare. Interogat, moldoveanul a declarat că și-a achiziționat mașina recent și că nu este în cunoștință de cauză despre cele depistate.

Încheie șirul ilegalității incidentul consemnat în punctul de trecere Leușeni, unde la linia de control s-a apropiat un mijloc de transport de model Audi. Conducătorul auto, originar din raionul Râbnița, a oferit pentru autorizarea ieșirii din țară permisul de conducere moldovenesc cu premise rezonabile de falsificare. Bărbatul, în vârstă de 31 de ani s-a eschivat de a oferi detalii privitor la caz. 

Ca urmare, toate actele au fost remise în adresa laboratorului tehnico juridic pentru efectuarea expertizei. Polițiștii de frontieră continua cercetările până la elucidarea tuturor circumstanțelor.

Noutăţile partenerilor

comentarii: