Pfaff, care a contribuit la cea mai mare performanţă a Belgiei la un Mondial, calificarea în semifinale în 1986, a fost invitat de preşedintele FIFA, Gianni Infantino, la turneul din Rusia. El a văzut din tribune cum Belgia a învins dramatic Japonia în optimi de finală, scor 3-2. Cu toate astea, fostul portar este optimist înaintea meciului cu Brazilia, din sferturi de finală.

"Simt că vom juca finala. Fiecare finalistă sau câştigătoare a Mondialului are parte o dată de emoţii mari pe traseu. Cu noi s-a întâmplat deja (contra Japoniei - n. r.). Brazilia? Îi vom învinge. S-ar putea să fie mai uşor decât cu Japonia. Hai să fim sinceri! Cine spune Brazilia, spune Neymar. Pe vremea mea, pericolul venea de peste tot. De la Zico, Socrates, Falcao, Junior", a afirmat Pfaff.

Dacă actuala generaţie a "diavolilor roşii" va atinge finala, atunci Pfaff nu va mai face parte din cea mai bună echipă a Belgiei din toate timpurile, dar aceasta nu-l afectează: "Nicio problemă! Semifinala noastră va rămâne pentru totdeauna o prestaţie în genul lui Eddy Merckx (faimosul ciclist belgian - n. r.). E imposibil să compari cele două echipe. Acum toţi joacă la cele mai mari cluburi. Atunci eu eram singurul la un club cu adevărat de top, ca portar al lui Bayern."

Potrivit site-ului citat, acest lucru dovedeşte că individualităţile sunt mai puţin importante decât colectivul.