image
Sursa foto: Profimedia Images

Măsuri anti-coronavirus luate de Kim Jong Un în Coreea de Nord: Execuţii, interzicerea pescuitului, închiderea Phenianului

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un a ordonat executarea a cel puţin două persoane, a interzis pescuitul pe mare şi a instituit carantina (lockdown) în capitala Phenian, drept măsuri de combatere a pandemiei de coronavirus în această ţară, informează NBC, care citează surse din serviciile sud-coreene de informaţii.

Conform serviciului sud-coreean de informaţii (NIS), Kim Jong Un a manifestat o „furie excesivă” şi a adoptat „măsuri iraţionale” în combaterea pandemiei de coronavirus şi a efectelor sale economice.

Sursele citate au precizat că un înalt oficial nord-coreean (care nu a fost nominalizat) a fost executat luna trecută din cauză că nu a putut menţine rata cursului de schimb, ceea ce a dus la deprecierea monedei naţionale.

În luna august, un alt oficial guvernamental nord-coreean (nenominalizat) a fost executat pentru că nu a respectat regulile privind regimul bunurilor comerciale venite din afara ţării.

De asemenea, Phenianul a interzis pescuitul marin şi producţia de sare, „pentru a împiedica infectarea apei de mare cu noul coronavirus”, conform unei informări a NIS transmise membrilor parlamentului din Coreea de Sud.

În plus, Coreea de Nord a interzis intrarea în capitala Phenian, în cadrul unor măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus în timp ce blochează oraşele, inclusiv unul de-a lungul frontierei cu China, informează Agerpres.

Coreea de Nord a întrerupt traficul către şi dinspre China şi Rusia încă de la începutul acestui an în urma izbucnirii epidemiei, o lovitură puternică dată comerţului ţării cu cei doi vecini şi economiei în general.

Phenianul susţine că virusul nu a intrat în ţară, dar autorităţile au devenit mai îngrijorate de pandemie pe fondul aşteptărilor că riscul de infecţie va creşte în timpul sezonului de iarnă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: