image
Sursa foto: Jurnal.md

FOTO: Unde a ajuns tânăra care acum 9 ani a cucerit lumea, ieșind pe monociclu la Eurovision 2011 alături de Zdob și Zdub

O mai țineți minte pe tânăra care a ieșit pe monociclu alături de Zdob și Zdub pe scena de la Eurovision 2011? Au trecut nouă ani de atunci, iar eroina din „So Lucky”, piesă care ne-a reprezentat țara la Dusseldorf, locuiește astăzi în Sydney.

De fapt, drumul străinătății al Tatianei Ilescu a început îndată după Eurovision, în Canada, unde a studiat marketing și business internațional. Ulterior, în timpul unui program de schimb de studenți a ajuns în Germania, țară unde și-a cunoscut viitorul soț. De patru ani, eroina de pe monociclu locuiește în Australia, unde și-a croit o carieră în calitate de manager de marketing, iar de trei luni trăiește cel mai frumos rol: cel de mămică.

Acum două săptămâni vă prezentam povestea Alei Ilescu, artista de circ care locuiește Montreal. Așa aveam să aflăm că aceasta este sora Tatianei, tânăra care a ieșit pe monociclu alături de Zdob și Zdub la Eurovision 2011.

Eroina din „So Lucky” locuiește în Sydney, alături de soțul și fetița lor, Mia.

A dispărut din vizorul presei îndată după Eurovision, iar noi ne-am propus să aflăm ce a reușit să realizeze în toți acești nouă ani de când nu s-a mai scris nimic despre ea.

Ala IliescuAla Iliescu

Și-a urmat tatăl

Tatiana și-a dorit de mică să ia drumul tatălui ei, așa că de la vârsta de cinci ani a început să se antreneze pe monociclu, iar la vârsta de șapte ani a ieșit pe arenă.

Ala IliescuAla Iliescu

A făcut circ până la vârsta de 21 de ani, atunci când a decis să emigreze.

„Tata a fost unicul din Moldova care a făcut echilibristică pe monociclu, iar eu am decis să-l urmez pentru că eram impresionantă de numerele lui. Însă în același timp îmi plăceau și cercurile. Stăteam într-un colț și nu știam pe care din cele două să le aleg, așa că mi-am zis să le combin. Pe o roată eram profesionistă, însă când am ajuns să merg pe bicicletă, trebuie să recunosc că mi-a fost greu să-mi mențin echilibrul și mă învăț de a o stăpâni. În trei luni deja puteam merge pe monociclu, însă ca să-mi perfecționez tehnica mi-a trebuit vreo doi ani. E una să înveți, iar alta să te simți liberă când ieși în spectacole”, ne povestește Tatiana Ilescu.

Ala IliescuAla Iliescu

A emigrat îndată după Eurovision

În luna mai 2011, artista de circ și Zdubii au plecat să ne reprezinte țara la Eurovision, iar două luni mai târziu, eroina din „So Lucky” a emigrat în Canada.

„Experiența de la Eurovision a fost una de neuitat. Zdubii au fost foarte drăguți cu mine, iar între timp au devenit ca niște frați mai mari. Țin minte că atunci când am urcat pentru prima dată pe scena de la Dusseldorf, Valerică s-a uitat mine și mi-a zis că o să alunec cu monociclul. Și atunci am început să-mi fac griji, iar tata, care era alături de mine și are cea mai multă experiență, mi-a spus că o să mă descurc. Și m-am descurcat, făcând alături de băieți un număr frumos”, își aduce aminte ea.

Ala IliescuAla Iliescu

A studiat marketing și business internațional în Montreal

Pe lângă monociclu, Tatiana dintotdeauna a fost pasionată de studii. Și-a dorit să le continue într-o altă țară, așa că a hotărât să plece în Canada, țară în care sora ei locuia de patru ani. A decis să facă o pauză în cariera de artist de circ și s-a înscris la Universitatea din Montreal unde a studiat marketing și business internațional.

Concomitent cu studiile, basarabeanca noastră lucra în calitate de operator de telefonie mobilă.

„Monociclul este mereu cu mine, nu mă despart de el niciodată. La Universitatea unde studiam am participat la un concurs și am câștigat competiția”, precizează ea.

Ala IliescuAla Iliescu

Cum a ajuns în Australia

Ca să i se ofere diploma de studii în limbile engleză și franceză, Tatiana a trebuit să participe la un program de schimb de studenți. Așa a ajuns în Germania, unde s-a împrietenit cu studenți veniți din alte țări, iar printre ei a fost și Michael, cel care între timp i-a devenit soț.

Tatiana IliescuTatiana Iliescu

„Mămica lui este nemțoaică, tatăl – japonez, iar el s-a născut în Australia. De asta și am ajuns aici”, adaugă chișinăuianca.

Astfel, după cinci ani de Montreal, Tatiana s-a mutat cu traiul în Sydney. De când a luat drumul străinătății, cel mai mult îi lipsesc părinții și prietenii. Spune că dacă iar avea acolo, lângă ea, ar fi cea mai fericită.

Mia

În Sydney, până a ieși în concediu de maternitate, basarabeanca noastră a lucrat în calitate de manager de marketing la o companie de acolo.

De trei luni, artista de circ este mamă de fetiță. Îi dedică tot timpul Miei, iar când aceasta va crește un pic mai mare, zice că neapărat va reveni în domeniul marketingului pentru că asta își dorește să facă de acum încolo.

Chiar dacă la momentul de față nu face circ, Tatiana continuă să se antreneze deoarece nu exclude revenirea pe arenă.

Ala IliescuAla Iliescu

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: