image
Sursa foto: Marin Pavlescu // Facebook

VIDEO // Ministerul Apărării cere dovezi că Marin Pavlescu este gay: „Să demonstreze prin poze că este homosexual”

Marin Pavlescu, tânărul militar în termen, care a dezvăluit că a fost supus abuzurilor și tratamentului degradant în armată, după ce s-a aflat că este gay, însă Ministerul Apărării a contrazis cele spuse de el, a publicat un fragment al ședinței online la care a participat împreună cu reprezentantul Ministerului Apărării și cel al Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării. În cadrul ședinței, maiorul Petru Corciun a declarat că Ministerul Apărării nu poate lua în considerare afirmația privind orientarea homosexuală a reclamantului fără probe în susținerea acesteia.

„O simplă declarație nu este temei că această persoană este de orientare homosexuală (...) Să demonstreze prin poze care reflectă acest lucru, sunt poze care atrag viața intimă și privată. Eu nu găsesc probatoriu că persoana este într-adevăr este homosexuală, o simplă declarație? În societate, zilnic o mulțime de oameni declară, unu-i prinț, altu-i rege, dar nimeni nu este dacă nu au probe. (...) Până nu este probatoriu nu pot să emit o concluzie că declarațiile sunt veridice(...)”, a declarat Petru Corciun, reprezentant al Ministerului Apărării.

„Cum persoana trebuie să probeze că ea are o orientare oarecare sau alta. Medicul nu stabilește asta. Este la fel declarația persoanei. Cum să demonstreze?”, a menționat Evghenii A. Goloșceapov, membru al Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității.

Totodată, Marin Pavlescu, a scris pe o pagină de socializare că nu va pezenta niciun certificat medical și nici fotografii nu va face.

„Nici poze cum fac sex și nici certificate medicale niciodată nu voi prezenta. Sunt gay și basta!!! Ascultați declarațiile halucinante a reprezentantului Ministerului Apararii, Petru Corciun de la ședința de audieri a Consiliului, și dați-le apreciere”, a scris Marin Pavlescu.

La ședință au participat maiorul Petru Corciun, reprezentant al Ministerului Apărării, și Evghenii A. Goloșceapov, membru al Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității.

Amintim că pe 10 noiembrie, miliarul în termen Marin Pavlescu, în vârstă de 18 ani, a publicat pe pagina sa de Instagram un video în care povestește că este în concediu și pe 10 noiembrie urma să se prezinte la unitatea militară, lucru pe care nu intenționează să îl facă, din cauza abuzurilor la care a fost supus din cauza orientării sale sexuale.

Potrivit Codului Penal al Moldovei, dezertarea este sancționată cu amenzi între 42,5 și 47,5 mii de lei, sau până la 5 ani de privare de libertate. Militarii care dezertează pentru prima oară sunt scutiți de răspundere penală, dacă acțiunea a avut loc din cauza unor circumstanțe grave.

Noutăţile partenerilor

comentarii: