„Abia pe 25 mai, după decesul lui Serghei Bejenari și mediatizarea cazului de către soția decedatului și de presă, a fost inițiată o cauză penală, chiar dacă poliția a sosit la fața locului imediat după bătaie. Polițiștii nu au inițiat procedurile legale de cercetare a cauzei, nu au reținut vinovații imediat, nu au reacționat nicidecum după comunicarea cu medicii care l-au operat pe tânăr. Martorii și presa spun că responsabili de acest deces sunt sportivii Mihai Pârgău și Aurel Ignat, prieteni ai deputatului Constantin Țuțu și Dorin Damir, cu care sunt văzuți împreună într-o serie de fotografii comune”, a mai scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Maia Sandu spune că modul în care acționează poliţiştii în asemenea situații ridică întrebări serioase cu privire la credibilitatea unor anchete obiective.

„Tergiversarea inițierii procedurilor legale ne face să ne întrebăm dacă nu cumva s-a încercat mușamalizarea cazului datorită legăturii inculpaților cu Partidul Democrat și prieteniei sportivilor cu Constantin Țuțu. Și Constantin Țuțu, și Dorin Damir au fost implicați și în alte cazuri răsunătoare: împușcarea cetățeanului Alexei Veretco și a omului de afaceri Sorin Paciu în Pădurea Domnească. Procesul de condamnare a lui Constantin Țuțu este tergiversat deja de 6 ani”, a adăugat liderul PAS.

În context, Maia Sandu cere Ministrului de Interne să ofere explicații privind lipsa de reacție promptă a poliției și sancționarea celor vinovați de bătaia cruntă soldată cu decesul unui tânăr.

„Solicităm ca societatea să fie informată cu regularitate despre mersul anchetei”, a punctat liderul PAS.