image
Sursa foto: captură video

VIDEO // Foste învățătoare sau asistente medicale, nevoite să vândă în stradă pentru UN LEU

Foste învățătoare sau asistente medicale ieșite la pensie cu puțin peste o mie de lei, acum le întâlnim pe strada Ion Creangă din sectorul Buiucani al capitalei, unde vând bujori, romaniță, frunze de viță-de-vie sau verdețuri. Femeile spun că fără acești bani ar muri de foame, iar un loc în piață este prea scump pentru ele.

Una dintre pensioare, fostă învățătoare, acum, din cauza facturilor prea mari și a medicamentelor de care are nevoie, pensia pe care o primește este prea mică pentru acopierirea acestor cheltuieli. O legăturică de frunze de viță-de-vie nu costa decât un leu și 50 de bani, așa că nu are bani să plătească un loc în piață, spune femeia.

O poveste similară are și o fostă asistentă medicală care a rămas văduvă, iar copii nu are. A muncit o viață în sistemul de sănătate, acum are o pensie mică, așa că vine pe strada Ion Creangă să-și vândă florile din grădină.

„Am pensia 1.400 de lei. Dacă n-aș avea posibilitatea să câștig bucățica de pâine aici în stradă, a-și muri de foame”, a declarat pensionara.

Amintim că ieri o femeie care obișnuia să vândă verdețuri pe strada Matei Basarab din Chișinău a fost agresată de un polițist și forțată să plece cu tot cu marfă.

Comportamentul inspectorului i-a supărat pe trecători, care au filmat scena și au plasat imaginile video pe o rețea de socializare.

Potrivit unui comunicat al poliției, dacă ancheta va stabili că ofițerul a acționat contrar legii, el va fi sancționat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: