image
Sursa foto: rferl.org

Rușii au umplut țara de pietre funerare cu fotografia lui Putin

Rușii fac tot mai des glume sinistre despre un eventual deces al lui Vladimir Putin. Pietrele funerare cu chipul președintelui rus au apărut în tot mai multe orașe.

Ultima astfel de piatră funerară a fost fotografiată joi în orașul Voronej, din sud-vestul Rusiei, a notat www.rferl.org.

„Hoț și mincinos. cadavru politic”, scria pe piartă, dedesubtul figurii lui Putin. Era pus și anul nașterii lui Putin 1952, dar și anul „decesului” – 2019.

Începând din martie, când a apărut prima piatră funerară a lui Putin, în opt orașe din diverse părți ale Rusiei au apărut obiecte similare. Se vorbește că ar fi o campanie în acest sens. Prima astfel de piatră funerară a apărut pe 10 martie, în orașul Naberezhnye Chelny, din Tatarstan.

A doua a apărut la Moscova, iar a treia la Berlin. Pe 3 aprilie, a apărut ceva similar și la Sankt Petersburg.

„Mișcarea cuprinde oameni de diferite vârste și ocupații și cu viziuni politice diferite, dar care au în comun dorința de a lupta împotriva dictaturii și a propagandei putiniste”, au notat cei de la „Agit Rossia”, un autodeclarat „canal federal de agitație, de știri și de proteste din Rusia”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: