image
Sursa foto: zdg.md

Vladislav Kulminski: O strategie pentru rezolvarea problemei transnistrene abia urmează să fie discutată și agreată

O strategie pentru rezolvarea problemei transnistrene abia urmează să fie discutată și agreată, afirmă consilierul de politică externă al premierului Maia Sandu, Vladislav Kulminski.

Oficialul a asigurat că criticile opoziţiei sunt neîntemeiate, spunând că textul scurs în presă, deşi „a circulat pe interior” a fost „respins de guvern” şi că acesta de fapt nici nu era pregătit pentru a fi propus în cadrul discuţiilor de la Bratislava.

„Această strategie abia urmează să fie discutată și agreată, pentru că totuși până la urmă sarcina sau scopul principal al coaliției actuale de guvernare sunt reformele interne – reforma Procuraturii, reforma sectorului judecătoresc etc., etc., dar alte probleme care sunt foarte importante, chiar cruciale pentru Republica Moldova nu se regăsesc în acest acord de guvernare. Dar eu cred că până la urmă aceste probleme tot vor fi abordate, trebuie să fie discutate și sper că se vor găsi anumite puncte de tangență”, a declarat consilierul guvernamental de politică externă la Europa Liberă.

Vladislav Kulminski a comentat așa-numitul „proiect de declarație”, care a circulat în presă.

„Acest așa-numit „proiect de declarație” niciodată nu a fost propus spre semnare la Bratislava și nu va fi semnat la Bratislava, nici nu va fi pus pe masa negocierilor. De fapt, declarația aceasta a circulat pe interior, dar, după o examinare mai atentă în cadrul Guvernului, declarația respectivă a fost respinsă și nu va fi propusă nimănui”, a precizat consilierul Maiei Sandu.

Amintim că PD a acuzat guvernul Maiei Sandu că ar intenţiona să ofere regiunii transnistrene „un sistem de garanții în dezavantajul Republicii Moldova” la Bratislava, în zilele 8 - 10 octombrie, când va avea loc o nouă rundă de convorbiri internaționale în formatul 5+2 pe tema rezolvării conflictului transnistrean.

Noutăţile partenerilor

comentarii: