image
Sursa foto: facebook.com/alexander.slusari

Slusari, despre transferul dosarului Gheorghe Petic la Orhei: „Ortacii lui Șor să poată zădărnici protestele susținătorilor”

Decizia Curții Supreme de Justiție, luată la cererea Procuraturii Generale, de a strămuta examinarea cauzei penale pe numele lui Gheorghe Petic la judecătoria Orhei are în spate cu totul alte motive decât cele enunțate de procurori, afirmă vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari.

„Câteva lucruri importante legate de strămutarea cauzei Gheorghe Petic la judecătoria Orhei:

1. Art. 48 din Codul de procedură penală prevede ca Curtea Supremă de Justiţie recepţionează cererea de strămutare şi înştiinţează partea adversă prin scrisoare recomandată, fixând un termen de prezentare a referinţei. Avocații lui Gheorghe n-au primit nicio înștiințare.

2. În închierea Curții Supreme se face trimitire la solicitarea procurorului general-adjunct, care motivează necesitatea strămutării cererii prin faptul că judecătorii din Ungheni pot fi suspectați în parțialitatea. Putem presupune că toți 12 judecători din Ungheni n-au dorit să participe la examinarea acestei făcături de foarte proastă calitate.

3. Cauza a fost strămutată special la Orhei (nu mai aproape, de exemplu, la Călărași), întrucât ortacii lui Șor să aibă posibilitatea să zădârnicească toate protestele posibile ale simpatizanților domnului Petic, care fiecare dată vin la judecată pentru a-l susține pe camaradul nostru”, afirmă Alexandru Slusari.

„Evident că lista deținuților politici acum este suplinită cu numele unui activist și luptator intransigent cu regimul mafiot - GHEORGHE PETIC. Această filă poate fi una foarte importantă în dosarul FRAUDAREA ALEGERILOR. Partenerii externi sunt cu ochii pe acest dosar și sunt foarte bine documentați. Autorii acestei mârșăvii trebuie să cunoască că există viață și după Plahotniuc și ziua răspunderii este mult mai aproape decât le pare”, a mai adăugat Slusari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: