image
Sursa foto: mediafax.ro

Donald Trump nu va face compromisuri în ceea ce priveşte zidul de la graniţa cu Mexic

Preşedintele american Donald Trump a transmis că refuză să facă compromisuri în ceea ce priveşte construirea zidului de la graniţa dintre Mexic şi Statele Unite, din cauza căruia Administraţia federală a SUA este blocată parţial de trei săptămâni, relatează BBC.

Donald Trump a declarat că nu consideră necesar să reducă suma cerută pentru finanţarea construirii zidului şi a ameninţat din nou cu decretarea unei urgenţe naţionale. Mick Mulvaney, şeful interimar al cancelariei de la Casa Albă, a anunţat că se aşteaptă ca blocajul parţial să dureze mult mai mult.

Democraţii refuză să finanţeze construirea zidului, considerând dorinţa preşedintelui „imorală”.

„Trebuie să construim zidul. Este vorba de siguranţă, este vorba de securitatea ţării noastre. Nu avem de ales, este important să câştigăm această bătălie”, a declarat Donald Trump.

„Blocajul se poate termina mâine sau poate dura foarte mult timp. Depinde de democraţi”, a declarat Trump, adăugând că cel mai probabil democraţii „doresc un acord”.

Legat de posibilitatea de a decreta o urgenţă naţională, Trump a anunţat că problema „depinde de ce se întâmplă în următoarele câteva zile”.

Preşedintele Donald Trump a anunţat că în urma discuţiilor purtate sâmbătă privind blocarea parţială a activităţii Administraţiei federale a SUA s-au înregistrat "puţine semne de progres", Casa Albă precizând că democraţii şi reprezentanţii Administraţiei SUA se vor întâlni din nou duminică.

Activităţile a numeroase agenţii guvernamentale federale din Statele Unite sunt blocate de trei săptămâni din raţiuni bugetare, din cauza faptului că Donald Trump şi liderii Congresului nu au ajuns la un acord prin care să fie finanţată construirea unui zid la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic.

Donald Trump cere cinci miliarde de dolari pentru acest proiect controversat, promis în campania electorală din 2016. Peste 800.000 de angajaţi federali nu şi-au primit salariile sau sunt în concediu fără plată din data de 22 decembrie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: