image
Sursa foto: IGSU

Peste 54 de incendii de vegetație, lichidate pe teritoriul țării doar pe parcursul zilei de ieri // FOTO

În ultimele 24 de ore pompierii au intervenit în 54 de cazuri pentru lichidarea focarelor de vegetaţie uscată. Cele mai extinse suprafeţe de ardere au fost înregistrate în apropiere de localitatea Ghidighici municipiul Chişinău, dar şi raioanele Ştefan Vodă, Ialoveni şi Criuleni.

Potrivit IGSU, un focar de ardere care a obţinut răspândire a avut loc ieri în preajma localităţii Ghidighici, unde focul a mistuit peste 10 ha de stufăriş din apropierea lacului. La faţa locului au intervenit două echipaje de pompieri care au reuşit localizarea.

Un alt incendiu de vegetaţie a izbucnit în apropierea satului Bardar, raionul Ialoveni, unde focul a reuşit să nimicească 6 ha de iarbă. Vântul a provocat situații similare și în localitatea Corjova, Criuleni întrucât arderea de vegetaţie cuprindea o suprafaţă de peste 10 ha.

În localitatea Corlăteni, raionul Râşcani, focarele de vegetaţie arsă s-au extins cu repeziciune reuşind să afecteze 12 ştiubeie cu albine. Datorită intervenţie pompierilor, alte 118 ştiubeie au fost salvate.

Potrivit IGSU în ultimele 24 de ore salvatorii şi pompierii au intervenit în 43 de situaţii similare în republică şi la lichidarea a 10 incendii de vegetaţie produse în municipiul Chişinău.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI îndemnă oamenii să nu utilizeze focul deschis la nimicirea resturilor menajere. În condiţii de vânt puternic şi umiditate redusă focarele de vegetaţie arsă se pot răspândi pe spaţii extinse. În caz de situaţii de risc persoanele pot apela Serviciul 112.

INCENDIUINCENDIU

INCENDIUINCENDIU

igsuigsu

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: