image
Sursa foto: Jurnal.md

Informații oficiale: 32 de pacienți și cadre medicale de la Spitalul Clinic de Psihiatrie au fost diagnosticate cu Covid-19

Ministerul Sănătății a confirmat că mai mulți pacienți dar și cadre medicale de la Spitalul Clinic de Psihiatrie din Chișinău sunt infectate cu Covid-19, după apariția mai multor informații în spațiul public cu privire la suspiciuni rezonabile de infectare. Astfel, potrivit informațiilor oficiale de la minister în prezent 32 pacienți și cadre medicale de la spitalul respectiv, sunt infectate cu noul Covid-19.

Informațiile au fost comunicate după ce Avocatul Poporului a expediat un demers către Ministerul Sănătății cu solicitarea prezentării situației epidemiologice de la Spitalului Clinic de Psihiatrie din Chișinău.

La Spitalului Clinic de Psihiatrie din Chișinău sunt 21 de bolnavi și 11 cadre medicale confirmate  cu Coronavirus de tip nou.  Bolnavii sunt tratați nemijlocit în spital conform protocoalelor și Ghidurilor MSMPS. Pacienții cu COVID-19 nu sunt transferați în allte instituții în virtutea specificului diagnosticului în legătura cu care au fost internați”, se arată în nota informativă.

Totodată, 49 de pacienți care s-au aflat în contact cu personalul medical și bolnavii infectați au fost testați, îmbolnăvirea nefiind confirmată, iar în prezent în carantină la domiciliu se află 124 de persoane.

Instituția este asigurată cu material biodistructiv și echipament de protecție.

Amintim că fiul unei angajate de la Spitalul de Psihiatrie care a fost infectată cu Covid-19, a declarat pentru jurnal.md că personalul s-a molipsit la locul de muncă, deoarece primesc zilnic bolnavi care nu sunt testați, iar medicii nu sunt asigurați cu echipamente medicale corespunzătoare. Solicitat, directorul Spitalului de Psihiatrie, Victor Furtună, ne-a spus că nu discută cu presa și că toate întrebările să le adresăm Ministerului Sănătății.

Ulterior Avocatul Poporului expediat un demers către Ministerul Sănătății în acest sens, iar la câteva ore diferență, instituția a venit cu date oficiale despre focarul din spital.

Noutăţile partenerilor

comentarii: