image
Sursa foto: poză simbol

Care este industria cu unele dintre cele mai mari contribuții la bugetul de stat al României

2020 a fost un an în care economia a avut mult de suferit. Printre cei afectați s-au numărat agențiile de pariuri sau operatorii din locații fizice, precum și giganți din industrie. Însă, datorită digitalizării din ultimii ani, platformele online au prins tot mai mult teren și astfel au dus la încasări notabile pentru bugetul de stat. Jucătorii au putut accesa site-urile de profil online și s-au putut bucura de o experiență virtuală în lumea jocurilor pe care le știau din sălile de jocuri tradiționale.

Industria cazinourilor se numără printre primele locuri ale celor mai mari contribuabili din bugetul de stat al României.

The taxes collected by the Romanian state from the operators in 2017 were double compared to those received 4 years ago. Dacă în 2013, statul a primit din taxe aproape 700 de milioane de lei, în 2017 a încasat nu mai puţin de 1 miliard 314 milioane de lei, potrivit Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc.

În 2018 sumele ajunse în visteria țării au fost în valoare de aproximativ 600 de milioane de euro, gradul de colectare fiind de peste 99%. Banii provin din taxele directe și indirecte.

În iunie 2020 cifra de afaceri înregistrată de firme a fost cu mai mult de 50% mai mică decât în aceeași perioadă a anului trecut. Institutul Național de Statistică, prescurtat INS este organismul care oferă informații utile și în timp real privind activitatea diverselor ramuri economice. Aceste informații au legătură directă cu scăderea sau creșterea cifrei de afaceri a diverselor domenii.

Iată că INS a uimit o țară întreagă atunci când a oferit publicității date legate de încasările lunii iunie față de cele din luna mai și cifrele au fost dificil de crezut. Deși activitatea sălilor de jocuri a fost redusă la zero până în data de 15 iunie, odată ce a fost repornită, lucrurile au luat o turnură impresionantă.

Veniturile lunii iunie au fost cu 152,8% mai mari decât în luna mai din cauza creșterii jocurilor de cazino și a altor activități recreative, potrivit INS.

Este important de menționat că din cauza contracției de circa 42% în domeniul pariurilor în primele luni ale anului 2020, veniturile în aceeași perioadă au scăzut, iar apoi a avut loc o explozie a veniturilor. Dacă în alți ani lunile iulie și august au fost slabe în ceea ce privește încasările în sectorul pariurilor sportive care atrag pasionații de sporturi, în 2020 aceste evenimente au fost anulate, iar atenția microbiștilor a revenit spre pariuri și pacanele online gratis.

Mai mult, pentru a-și continua activitatea și în această perioadă dificilă de administrare de pariuri s-au conformat și au respectate regulile impuse de autorități. Acest lucru este susținut de controale care au fost efectuate pentru a verifica gradul de conformare, iar apoi au fost pozitive.

Gradul de conformare la regulile impuse de autorități este foarte mare, lucru care încurajează oamenii să revină în incinta acestor operatori. Regulile impuse au drept scop protecția atât a clienților, cât și a angajaților. Fiecare operator a pus sănătatea angajaților și a clienților pe primul loc

Ce se va întâmpla în 2021 cu sălile și agențiile de pariuri pe care nu le știm încă. Tot ce putem face este să ne inspirăm din societatea britanică, având în vedere că cazinourile sunt o caracteristică a culturii britanice.

Ca de exemplu, în Anglia, cazinourile, sălile de jocuri și agențiile de pariuri au ieșit din a doua perioadă de carantină pe data de 2 decembrie 2020 pentru ca s-a facut presiune de catre liderii asociațiilor industriei de profil.

Astfel, pe 2 decembrie au fost redeschise o mare parte din cele 5.600 de unități, dar încă există restricții legate de timpul petrecut de jucători în agenții, vitrine și difuzarea meciurilor. Totul trebuie să fie cât mai transparent.

poză simbolpoză simbol

Oamenii din industrie au spus că înainte de a-și redeschide afacerea, o mare parte dintre pasionații de cazinouri au apelat la jocurile online gratuite, deoarece nimic nu împiedică funcționarea cazinourilor online. Același lucru s-a întâmplat și în țara noastră, iar un site specializat a indicat că numărul de descărcări ale aplicațiilor mobile de cazinou a crescut cu până la 50%. Pur și simplu pentru că tehnologia aplicată în această industrie a fost uimitoare. În timp ce jucați online, puteți simți în continuare atmosfera cazinoului tradițional, dar rămâneți confortabil acasă. Un alt motiv ar putea fi numărul de jocuri și promoții pe care le puteți găsi jucând digital. Dacă doriți să experimentați un operator în care să puteți juca online sau să descărcați aplicația sa și să jucați jocuri uimitoare în confortul casei dvs., vă recomandăm să vizitați acest cazinou din România.

În această țară este o activitate de divertisment legală, strict reglementată, fiind, în acest sens, adesea oferită ca exemplu pozitiv în Europa. Totodată, care reunește operatorii de pariuri sportive, apărate de slot, Loteria Română sau cazinouri, asigură 45.000 de locuri de muncă și este un plătitor major de salarii, impozite și taxe, cu impozite directe și indirecte de 600 de milioane de euro plătite anual către starea bugetară și un grad de colectare de peste 99%.

ONJN este instituția aflată în subordinea guvernului, care reglementează piața la nivel național. Rolul său este de a autoriza, controla și supraveghea activități specifice pentru o bună desfășurare.

Pentru ca site-urile de tip cazinou să poată oferi servicii în România trebuie să obțină licența ONJN 1. Această licență se primește pentru un an. După acest an vei primi o licență valabilă 10 ani. Atât operatorii, cât și furnizorii de software sau cei care promovează agențiile au nevoie de o autorizație.

Cazinourile și site-urile online licențiate de biroul guvernamental rețin direct impozitele.

Interesant este că atunci când vorbim de impozit online este vorba de un calcul al venitului, din care se opresc sumele impuse legal. Mai exact, a avea grijă să obții bani reali de la cazinouri se va încadra în această categorie. Există și un prag minim de 600 de lei.

În cazul veniturilor brute, care pot ajunge până la maximum 66.750 de lei, se plătește impozitul de 1% care este reținut de platformă. Pentru cei care au venituri mai mari decat această suma, dar mai mici sau egale cu 445.000 de lei, impozitul va fi de 667.5 lei. În cazul în care se depășește suma, impozitul suplimentar este calculat la 16%.

Persoanele care depășesc valoarea de 445.000 de lei, vor plăti un impozit mărit, care ajunge la 61.187.5 lei. Dacă suma aceasta este depasită, persoana se încadrează la impozitul de 25%.

Conform acestor informații se poate vedea clar că impozitul nu este mai mare de 1% pentru o anumită sumă. Persoanele care câstigă foarte mult, au și impozitul mai mare, însă această informație este intuitivă.

Ținând cont de faptul că toate taxele sunt reținute la sursa, site-ul sau platforma care oferă premiile, plătește impozitul direct. Ulterior, câstigătorul va primi sumele rămase. Acest lucru se traduce prin faptul că fiecare cazino trebuie să mențină informații structurate și concise cu privire la câștiguri astfel încât să se calculeze corect impozitele.

Cazinoul este obligat să plătească impozitele pănă pe 25 în luna în care suma a fost câstigată, pentru toate sumele câștigate până în data de 25, sau până pe 25 în luna următoare pentru toate sumele câștigate mai târziu de 25.

Noutăţile partenerilor

comentarii: