image
Sursa foto: Getty Images

Primele persoane puse sub acuzare în cazul morții fotbalistului Davide Astori

Doi medici sunt acuzaţi de omor din culpă în dosarul privind decesul căpitanului echipei italiene de fotbal Fiorentina, Davide Astori, pe motiv că au eliberat un certificat conform căruia fotbalistul era declarat apt din punct de vedere medical în ciuda unor nereguli apărute în urma efectuării unor electrocardiograme.

Ancheta în ceea ce-i priveşte pe cei doi medici, care lucrează la instituţii de sănătate publică din Florenţa şi Cagliari, a fost deschisă după ce cotidianul La Nazione din Florenţa a publicat rezultatul celor două electrocardiograme efectuate de Astori în iulie 2016 şi iulie 2017, care prezentau anomalii cardiace.

Potrivit rezultatului autopsiei, acesta ar fi decedat din cauza unei tahiaritmii, o accelerare anormală a ritmului cardiac. Prima examinare efectuată însă imediat după deces indica o probabilitate de bradiaritmie, o încetinire a ritmului inimii.

Căpitanul Fiorentinei, în vârstă de doar 31 de ani, a decedat pe 4 martie, în camera sa de hotel din Udine, unde echipa sa urma să joace contra lui Udinese în etapa a 27-a din Serie A. Produs al Milanului, Astori a jucat la Pizzighettone, Cremonese, Cagliari, Roma şi Fiorentina. Cele mai multe meciuri le are pentru gruparea sardă, 179.

Davide Astori a jucat pentru Fiorentina 109 partide şi a marcat trei goluri, în toate competiţiile. Davide Astori a jucat 14 meciuri şi a marcat un gol pentru naţionala Italiei, în perioada 2011-2017.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: