image
Sursa foto: jurnal.md

Ambasadorul Ungariei Sandor Szabo convocat la MAEIE după accidentul care a avut loc pe strada Armenească

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează că a luat act de informația apărută în spațiul public referitor la implicarea lui Sandor Szabo, ambasadorul Ungariei în Republica Moldova, într-un accident pe strada Armnească. Totodată instituția a făcut cunoștință cu raportul agentului constatator din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică și nota verbală a Ambasadei Ungariei în Republica Moldova.

Ca rezultat, în strictă conformitate cu prevederile Convenției de la Viena din 1961 cu privire la relațiile diplomatice, ambasadorul Ungariei a fost convocat la ministerul de externe pentru clarificarea circumstanțelor incidentului și evitarea unor situații similare, care ar aduce prejudicii statutului diplomatic, se arată într-o notă informativă a MAEIE.

Instituția precizează că articolul 41 al Convenției de la Viena stipulează că fără prejudiciul privilegiilor şi imunităților diplomaților, toate persoanele care beneficiază de privilegii şi imunități au datoria de a respecta legile şi regulamentele statului acreditar.

Amintim că Sandor Szabo, ambasadorul Ungariei în Republica Moldova, a accidentat ușor un agent de patrulare sâmbătă, pe strada Armenească din capitală, după ce a parcat neregulamentar și a blocat autobuzul Centrului Mobil de Vaccinare anti-COVID-19.

Noutăţile partenerilor

comentarii: