image
Sursa foto: Jurnal.md // Nadejda Roșcovanu

Monica Babuc, nemulțumită că directorul CNA este numit de Parlament: „Eu o să deplâng această modificare din legislație”

Monica Babuc, președintele interimar al PDM, a declarat în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră”, de la Jurnal TV că va deplânge modificarea din legislație cu privire la faptul că directorul CNA nu mai este selectat prin concurs public, ci este numit de către Parlament.

„Lipsa de echipă, inclusiv, acum în guvernarea Partidului Acțiune și Solidaritate, câteodată creează percepția unor acțiuni necompetente în ministere și în activități. De aceea, eu le doresc colegilor din PAS să găsească această posibilitate, să se gândescă și la persoanele cheie. Apropo, eu o să deplâng această modificare din legislație, s-a scos concursul și s-a recurs la numire, pentru că orice numire poate dezamăgi, asta este opinia mea, acum o să vedem numirile. Pentru ca să înțelegem cine și cum este acest om care a devenit astăzi șef la CNA, urmează să treacă, cel puțin, o jumătate de an, ca să vedem ce se întâmplă la această structură de forță și așa mai departe”, a declarat Monica Babuc.

Potrivit unei legi emise anterior, directorul CNA nu mai este selectat prin concurs public, ci este numit de către Parlament la propunerea a cel puțin 20 de deputați.

Amintim că astăzi, secretarul de stat al Ministerului Justiției, Iulian Rusu, a fost numit director al Centrului Național Anticorupție pentru un mandat de cinci ani. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost votat de Parlament, cu susținerea a 58 de deputați. Totodată, opoziția a criticat faptul că Iulian Rusu a fost propus în această funcție fără concurs.

Fostul director al Centrului Național Anticorupție, Ruslan Flocea, a fost revocat de Parlament în luna noiembrie, 2021 „Se constată o activitate ineficientă și nesatisfăcătoare a Centrului Național Anticorupție în prevenirea și combaterea corupției, a actelor conexe corupției și a faptelor de comportament corupțional”, se arată în proiectul de hotărâre votat atunci.

Noutăţile partenerilor

comentarii: