image
Sursa foto: jurnal.md

Deputații ACUM refuză să audieze raportul premierului Chicu: „Guvernul lui Dodon a încercat să vină pe ușa din spate”

Deputații din Blocul ACUM anunță că nu acceptă să audieze astăzi în Parlament raportul de 100 de zile de activitate a Guvernului.

„Astăzi are loc o încercare de a impune agenda lui Dodon Parlamentului. Vrem să-i amintim vojdiului că suntem republică parlamentară. Am solicitat un singur lucru, să vină Ciocoi în Parlament. În rest, avem în ședința de astăzi o agendă parlamentară plină”, a declarat vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, deputat PPDA, în cadrul unui briefing susținut de toți deputații ACUM în pauza ședinței plenare.

Slusari a mai spus că deputații DA și PAS sunt gata azi fie să examineze moțiunea simplă împotriva lui Ciocoi, fie să meargă pe agenda parlamentară.

„În rest, guvernul vine când e chemat de Parlament, nu când le trăsnește în cap. Suntem gata să examinăm astăzi agenda neexaminată de ieri, sau îl așteptăm pe Ciocoi. Iar dl Chicu dacă se supără, să plece acasă, să plece la conferință cu Dodon, dar noi n-o să acceptăm ca Dodon să-și impună agenda sa Parlamentului”, a mai spus Alexandru Slusari.

Și președintele fracțiunii PAS, Igor Grosu, a declarat că situația de astăzi este una fără precedent.

„Guvernul Dodon a încercat să vină la Parlament pe ușa din spate. Suntem republică parlamentară, nu suntem republica lui Dodo. Vom reveni în sala de plen, vom continua să examinăm proiectele și îl vom aștepta pe dl Ciocoi care fuge rușinos, promițând că-și va cere scuze”, a declarat Igor Grosu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: