image
Sursa foto: privesc.eu

Andrei Năstase a lansat programul electoral pentru alegerile din 20 mai: „Mai avem o șansă să punem bazele schimbării în RM”

Candidatul unic al forțelor antioligarhice la alegerile din capitală, Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate și Adevăr, a prezentat astăzi programul electoral pentru municipiul Chișinău. Referindu-se la planul de acțiuni, Andrei Năstase a menționat că „nimic nu e posibil fără o administrație eficientă și integră”, adăugând că printre priorități se numără crearea unei echipe de profesioniști dedicați selectați pe criterii de integritate. Totodată, Andrei Năstase a anunțat că va fi instituită o nouă etică a funcționarului public.

„Niciun cetățean nu va fi subestimat sau ignorat, din contra, va fi ajutat. Ne vom asigura că fiecare cetățean își va găsi soluțiile la cererile și petițiile adresate în termeni rapizi”, a explicat liderul Platformei Demnitate și Adevăr.

„Un loc aparte în programul nostru îl au suburbiile care constituie Centura de Aur a Chișinăului”, a adăugat Andrei Năstase.

În cadrul evenimentului de lansare, Andrei Năstase a mai menționat că „candidez la aceste alegeri pentru că avem o responsabilitate istorică în fața cetățenilor. Avem datoria să le oferim cetățenilor o alternativă reală, credibilă. O alternativă care răspunde nevoilor oamenilor. Ceea ce mă deosebește de principalii rivali, candidații regimului, Ion Ceban, Silvia Radu, dar și patronii lor Plahotniuc și Dodon este faptul că în toată activitatea mea, de unul singur sau împreună cu zeci și sute de mii de oameni deșteptați ai acestei țări am apărat interesul public, interesul cetățenilor Republicii Moldova”.

„De-a lungul carierii mele, în ipostaze diferite, am luptat pentru drepturile omului, am apărat democrația, am apărat statul de drept, am apărat instituțiile statului în fața oligarhilor, am apărat banul public, am apărat interesele economice ale RM. M-am opus cu toată forța abuzurilor comise de guvernați față de propriul popor. De asemenea, spre deosebire de lați politicieni, niciodată nu am încercat să dezbin societatea. Am considerat întotdeauna ca pe un avantaj faptul că vin din afara acestui sistem politic oligarhizat, faptul că nu am fost legat de nicio guvernare, că n-am făcut averi pe banii statului și nu m-am îmbogățit pe spatele cetățenilor noștri săraci așa cum au procedat dintotdeauna oponenții mei. Un lucru esențial pe care îl cunoaște o lume întreagă este că sunt un om liber. Nu am niciun angajament ascuns, nu am nicio înțelegere subterană care să fie în detrimentul interesului public”, a adăugat Andrei Năstase.

În context, liderul Platformei DA a spus: „Candidez la aceste alegri pentru că sunt absolut convins că pe 20 mai avem o șansă reală să punem bazele schimbării în RM. Totul depinde de noi, de fiecare de noi”.

Totodată, Andrei Năstase a declarat că „Chișinăul trebuie să devină o capitală confortabilă vieții urbane, mobilă și interconectată, să asigure locuitorilor săi educație și sănătate, să producă bunăstare pentru toți și dezvoltare economică prin deschiderea față de mediul de afaceri onest. Un oraș în care să te simți acasă e un oraș, în primul rând, confortabil. Aceasta înseamnă curățenie și aer sănătos, înseamnă aprovizionare cu apă potabilă”.

În cadrul evenimentului, au fost prezentate mesajele de susținere din partea liderului Partidului Popular European, Joseph Daul, și președintelui Partidului Național Liberal din România, Ludovic Orban.

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, prezentă la eveniment, a spus că „anul 2018 este un an decisiv. Este anul în care suntem datori să eliberăm țara de hoți și uzurpatori. Să le redăm oamenilor speranța în propria lor țară, să-i facem să creadă că votul lor poate schimba starea de lucruri. Nu putem permite ca țara să alunece definitiv într-un regim autoritar, nu putem lăsa clanurile mafiote să ne exploateze în continuare, deposedându-ne de bani și proprietăți publice. Schimbarea trebuie făcută acum, nu mai putem amâna. Să începem de aici, din capitală. Chișinăul are nevoie de un conducător capabil să descopere și să spargă toate schemele corupte, să construiască o echipă din oameni onești. Andrei Năstase poate să facă toate aceste lucruri, cu ajutorul nostru, al tuturor. Acum e momentul să dăm dovadă de unitate și implicare”.

„Doar împreună putem învinge, contează să câștigăm. Să începem această linie de câștiguri, de eliminare a acestui regim corupt. Astăzi în Chișinău, mâine în toată țara. Da pentru Andrei Năstase, da pentru alternativa politică”, a spus liderul PLDM, Viorel Cibotaru.

În cadrul evenimentului, șeful staff-ului electoral al candidatului unic din partea forțelor antioligarhice, Alexandru Machedon, a spus că orașul poate fi schimbat spre bine, doar după ce Primăria va fi gestionată corect.

„Cu trei ani în urmă, după o discuție cu Andrei Năstase, am înțeles că acest om mă reprezintă”,a menționat vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

Mesaje de susținerea au venit și din partea scriitorului Vladimir Beșleagă și naistului Vasile Iovu. De asemenea, la evenimentul de lansare au participat și oameni din diasporă.

Programul detaliat va fi lansat în următoarele zile, fiind publicat pe pagina formațiunii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: