image
Sursa foto: uefa.com

Se anunță meciuri de 5 stele în optimile Ligii: Cum sună Liverpool - Real sau PSG - Atletico? Cum arată urnele

Faza grupelor din Liga Campionilor a ajuns la final, iar 16 echipe de top vor continua cursa pentru trofeul suprem. Tragerea la sorți pentru faza optimilor va avea loc luni, de la ora 13:15.

Marile favorite au depășit fără emoții prima fază a competiției. Singurele surprize sunt eliminările lui Ajax Amsterdam, semifinalistă în ediția trecută, și a lui Inter Milano. Gruparea antrenată de Antonio Conte a avut totuși o grupă dificilă, pierzând calificarea în fața unor forțe precum Barcelona și Borussia Dortmund.

Echipele din aceeași țară nu se pot întâlni în faza optimilor, ci doar începând din faza sferturilor de finală. Pe hârtie, cele mai accesibile echipe din prima urnă sunt Valencia și RB Leipzig, care au câștigat grupele din care au făcut parte Chelsea, respectiv Lyon.

Cea mai puternică echipă din a doua urnă valorică va fi Real Madrid, care poate înfrunta în optimi alți giganți, precum Juventus, Liverpool sau Bayern München. O confruntare Real Madrid - Liverpool, adică un duel stelar între antrenorii Zidane și Klopp, ar fi echivalentul unei adevărate finale.

Atletico Madrid e și ea în urna a doua la tragerea la sorți. Diego Simeone ar putea reedita semifinala cu Bayern, din 2016, când madrilenii i-au eliminat pe bavarezi. O altă variantă spectaculoasă ar fi o întâlnire PSG - Atletico.

Iată cum vor arăta urnele pentru tragerea la sorți:

Prima urnă valorică

Paris Saint-Germain

Bayern München

Manchester City

Juventus

Liverpool

FC Barcelona

Leipzig

Valencia

A doua urnă valorică

Real Madrid

Tottenham Hotspur

Atalanta

Atletico Madrid

Napoli

Borussia Dortmund

Olympique Lyon

Chelsea

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: