image
Sursa foto: goal.com

Un meci pentru istorie: Recorduri peste recorduri fixate de Liverpool, contra Romei

Liverpool a scris istorie contra Romei, în prima semifinală a Ligii Campionilor. "Cormoranii" au setat, graţie perfomanţei incredibile, mai multe recorduri care cu siguranţă vor dăinui peste ani.

După revenirea fantastică împotriva Barcelonei, din sferturi, când a întors de la 1-4 în tur, formaţia din Cetatea Eternă a capotat pe Anfield. Asta în primul rând ca urmare a jocului fantastic prestat de echipa lui Klopp.

Singura formaţie invincibilă în actualaul sezon de Ligă, Liverpool a ajuns la 39 de goluri marcate în cea mai importantă competiţie inter-cluburi din lume, scrie digisport.ro.

Formaţia de pe Anfield a devenit azi prima echipă care dă 5 goluri într-o semifinală de Champions League din 1994-1995 până în prezent. Atunci, Ajax se impunea tot cu 5-2 în faţa lui Bayern.

Salah, Mane şi Firmino au intrat şi ei în istorie. Ei sunt primii trei jucătorii din lume, care provin de la aceeaşi echipă, şi care reuşesc cel puţin 8 goluri într-un sezon de Ligă. Cu 10 goluri în actuala stagiune, Salah şi Firmino sunt primii din istoria Ligii care ajung la această bornă şi care evoluează pentru aceeaşi echipă.

De notat că până azi, în ultimii 8 ani niciun jucător nu reuşise să fie implicat în patru goluri, într-o semifinală de Ligă. Cu două goluri şi două asissturi, Salah şi Firmino au atins amândoi această performanţă.

Mai mult, un alt record a fost stabilit de "cormorani": cu 9 pase decisive în actuala stagiune, James Milner a devenit cel mai bun pasator din istoria Ligii.

Liverpool are în acest moment cu siguranţă cel mai bun trio ofensiv din lume. Salah, Firmino şi Mane au strâns deja 88 de goluri şi 40 de assisturi, în toate competiţiile.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: