image
Sursa foto: captură

Chișinău: Recrutau adolescente și le impuneau să se prostitueze; Doi tineri au fost reținuți // VIDEO

Două persoane cu vârsta de 22 și respectiv 24 de ani, membrii unei grupări infracționale, din raionul Fălești, au fost reținuți fiind suspectați de trafic de copii în scop de exploatare sexuală comercială.

În urma investigațiilor efectuate de ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane de comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale s-a stabilit că suspecții de la începutul anului 2019, au profitat de poziția de vulnerabilitate a unor tinere pe care le-a impus să se prostitueze.

Fetele erau recrutate de suspecți în centrele de agrement, le adăposteau într-un apartament închiriat în municipiul Chișinău, după care, plasau anunțuri pe internet cu pozele minorelor, acestea fiind ulterior supuse exploatării sexuale de către mai mulți bărbați, contra plată.

În rezultatul acțiunilor întreprinse de ofițerii CCTP, pe 27 februarie, suspecții au fost reținuți în flagrant.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate în locuință, polițiștii au depistat două adolescente de 14 și 16 ani, care erau impuse să presteze servicii sexuale.

Pentru serviciile prestate, victimele primeau câte 800 de lei de la fiecare client.

Ulterior, ele erau deposedate de mijloacele bănești acumulate.

Zilnic, fetele urmau să deservească în jur de opt clienți.

Victimelor le este acordată consiliere psihologică specializată.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pe faptul comiterii infracțiunii de trafic de copii, iar suspecții au fost reținuți pe un termen de 72 de ore.

Dacă va fi dovedită vina, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani.

Poliția continuă acțiunile operative de investigații pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate în acest caz.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: