image
Sursa foto: AFP

Avertisment de la OMS: Nivelul de vaccinare din Europa e „departe de a fi suficient” pentru a evita un nou val al pandemiei

Nivelul de vaccinare în Europa este insuficient pentru a evita reapariţia unui nou val al pandemiei, avertizează Organizația Mondială a Sănătății. Doar 30% din populaţia din Europa a făcut cel puțin o doză de vaccin.

Filiala europeană a OMS a cerut, liderilor europeni să evite „greşeala” care a dus la creşterea numărului de cazuri în timpul verii din 2020, notează Le Figaro, citată de Mediafax.

„Acoperirea vaccinării este departe de a fi suficientă pentru a proteja regiunea de o reapariţie a pandemiei”, a avertizat directorul european al OMS, Hans Kluge, într-o conferinţă de presă.

În acest moment, 30% din populaţia din Europa a făcut o primă doză de vaccin şi 17% dintre europeni sunt complet vaccinați, potrivit digi24.ro

”În contextul înmulţirii adunărilor sociale, a unei mobilităţi mai mari a populaţiei şi a organizării unor festivaluri mari şi turnee sportive în următoarele zile şi săptămâni, OMS Europa face apel la prudenţă”, a spus Kluge.

Kluge a menţionat că aşa-numita variantă Delta de coronavirus, care a fost identificată pentru prima dată în India, reprezintă un motiv de îngrijorare.

”Această variantă, , care ”prezintă o transmisibilitate crescută şi o anumită eludare imunitară, riscă să se instaleze în regiune, în timp ce mulţi din rândul populaţiilor vulnerabile, cu vârste peste de 60 de ani, rămân neprotejaţi”, a mai spus Kluge.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: