image
Sursa foto: Getty Images

Primul jucător transferat de la Mondial: A fost integralist în prima mare surpriză a competiției

La Mondialul pe care îl organizează, rușii sunt și cu ochii pe jucători. Oficialii de la CSKA Moscova au fost impresionați de performanța islandezilor din meciul cu Argentina și au transferat un fundaș.

Este vorba despre islandezul Hordur Magnusson, care a fost integralist în meciul eroic făcut de scandinavi în prima mare surpriză a Cupei Mondiale, 1-1 cu o echipă a Argentinei plină de vedete, printre care și Messi. Rușii au plătit 2,5 milioane de euro pentru transferul lui Magnusson.

Magnusson a avut o ocazie de gol și și-a salvat echipa după ce i-a blocat pe sud-americani în 4 rânduri. Islanda a avut o posesie de doar 27 la sută, dar 9 ocazii de gol, față de 26 ale argentinienilor. Cu toate acestea, după golul lui Sergio Aguero, din minutul 19, arţăgoşii islandezi au egalat imediat, prin Finnbogason, în minutul 23, iar scorul s-a menținut până la final, după ce Messi a ratat un penalty.

Hordur Magnusson are 25 de ani, o înălțime de 1,90 metri și joacă pe postul de fundaș central la Bristol City, în Liga a doua din Anglia. În sezonul trecut, Bristol a terminat pe locul 11, iar Magnusson a evoluat în 32 de meciuri oficiale.

Islanda a fost marea surpriză de la EURO 2016, remizând cu viitoarea campioană Portugalia în grupă şi învingând Anglia în optimi, fiind oprită doar de Franţa, în sferturile de finală. Insularii nu au reuşit să câştige niciunul din ultimele lor patru meciuri premergătoare turneului din Rusia, pierzând cu Mexic, Peru şi Norvegia şi remizând cu Ghana.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: