image
Sursa foto: sanatateinfo.md

Conducerea Spitalului Municipal pentru Copii nr.1, atac dur în adresa lui Mihai Stratulat după dezvăluirile acestuia

Conducerea Spitalului Municipal pentru copii nr. 1 din capitală a reacționat la acuzațiile cunoscutului medic pediatru Mihai Stratulat. Într-un comunicat de presă publicat pe site-ul instituției, reprezentanții spitalului neagă că ar pune diagnoze false copiilor pentru a atrage mai mulți bani de la Compania Națională de Asigurări în Medicină.

Totodată, aceștia îl acuză pe Mihai Stratulat de neprofesionalism și susțin că mai mulți copii bolnavi au ajuns în stare gravă spital după consultațiile acestuia.

„Din păcate, ne confruntăm zilnic cu situații de conflict create de către pretinsul pediatru, Mihai Stratulat care, din câte cunoaștem, este neonatolog de specialitate, dar nu a activat în această calitate în instituții medico-sanitare publice niciodată. Totodată, permanent, inclusiv prin postarea de astăzi pe facebook, acesta blamează nu doar cadrele medicale din IMSP, dar și întregul sistem de sănătate din Republica Moldova. Cu toate acestea, spre deosebire de dl Mihai Stratulat, nu ducem un Registru al tuturor cazurilor nefericite de copii bolnavi, care ajung în stare gravă și foarte gravă la spital după consultațiile acestuia”, se spune în comunicat.

Instituția precizează că acordă asistență medicală urgentă copiilor de vârstă fragedă cu afecțiuni respiratorii acute și boală diareică acută, majoritatea constituind-o copii sugari, în vârstă de până la 1 an.

„Spre cunostința dlui Stratulat, codificarea cu diagnosticul de Pneumonie, comparativ cu alte afecțiuni respiratorii, nu sporește costul cazului tratat, fapt ce l-ar fi cunoscut, dacă ar fi activat în acest sistem. În acest context ne întrebăm, care este nivelul de expertiză/competență profesională a domnului Mihai Stratulat, care-i permite să facă analiza activității medicilor pediatri consacrați nu doar din instituția noastră, inclusiv cadrelor universitare, precum și întregului sistem de sănătate din țară?”, se mai spune în comunicat.

Noutăţile partenerilor

comentarii: