image
Sursa foto: army.gov.md

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a decis prelungirea stării de urgență până pe 15 iulie

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis prelungirea stării de urgenţă în sănătate publică pe întreg teritoriul Republicii Moldova până la data de 15 iulie 2020, cu posibilitatea de prelungire a termenului dat în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice.

Potrivit Hotărârii nr.17 adoptată astăzi de Comisie, autoritățile administrației publice centrale, autoritățile publice locale, vor asigura în continuare respectarea strictă a măsurilor de prevenire a răspândirii infecției de Covid-19, iar cetățenii vor respecta întru totul recomandările emise de epidemiologi.

Amintim că în perioada stării de urgență în sănătate publică este restricționată aflarea cetățenilor în locuri publice: păduri parcuri, plaje, în grupuri mai mari de trei persoane

Este interzisă aflarea persoanelor în vârstă de peste 63 de ani, în afara domiciliului și în spațiile publice fără necesitate stringentă.

Totodată este restricționată activitatea taberelor de odihnă şi întremare a sănătăţii copiilor.

Se admite organizarea întrunirilor în masă cu caracter unic, cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, cu respectarea măsurilor de sănătate publică și cu întocmirea obligatorie de către organizatori a listei de evidență epidemiologică a evenimentului. Întrunirile nu pot fi organizate în adiacentul instituțiilor publice, de învățământ, a spitalelor sau altor locuri cu risc sporit de infecție.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: