image
Sursa foto: profit.ro

RM, pe locul 45 în clasamentul mondial al vitezei de internet fix; StarNet, operatorul care livrează cea mai mare viteză

Republica Moldova ocupă locul 45 din 200 de state în clasamentul mondial al vitezei de internet fix, țara noastră fiind lider în spațiul CSI.

Sunt rezultatele studiului realizat de Measurement Lab (M-Lab), un parteneriat între mai multe organizații de profil, printre care Open Technology Institute (SUA), Google Open Source Research și PlanetLab (Princeston University).

Ediția din acest an a studiului include 200 de țări, realizat în baza a peste 163 milioane de teste de viteză și analizează datele colectate în perioada mai 2017 - iunie 2018.

La nivel global, viteza medie a crescut cu 23% comparativ cu anul trecut, de la 7,40 Mbps la 9,10 Mbps

Cu o viteză de 13,88 Mbps și un timp mediu de descărcare a unui film de 5,5 GB de 49 minute și 11 secunde, țara noastră se regăsește în top 50 la nivel mondial.

Potrivit studiului, cel mai mare operator privat de servicii de comunicaţii electronice din Moldova, care a înregistrat o viteză de internet fix în medie de 4 ori mai mare în comparație cu ceilalți operatori din Republica Moldova, este compania „StarNet”.

Compararea providerilor de internet fix după viteza de download

Compania StarNet se clasează pe primul loc după viteza de download, cu o medie de 20 Mbps, în comparația cu alți provideri.

Compare ProvidersCompare Providers

Compararea ratei de Download și Upload pentru perioadele de 3 luni, 6 luni și respectiv 1 an

StarNet menține o rată de peste 15 Mbps în toate 3 perioade, având cea mai mare medie de viteză de Download și upload în comparație cu alți providri de internet fix.

Compare fixed framesCompare fixed frames

Conform rezumatului pentru ultimul an, StarNet menține cea mai înaltă medie de viteză de Download și Upload pentru ultimile 12 luni, care constituie 18,9 Mbps și 14,8 Mbps respectiv.

Totodată, StarNet a înregistrat cea mai mică latență, media constituind 49,92, astfel asigurând integritatea și calitatea conexiunilor în rețele.

Summary DataSummary Data
Summary DataSummary Data

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: