image
Sursa foto: digisport.ro

Răsturnare de situație: Poliţia americană a redeschis ancheta în cazul de viol care îl vizează pe Ronaldo

Poliţia din Las Vegas (Statele Unite) a anunţat că a redeschis ancheta în cazul acuzaţiilor de viol aduse de o femeie americană împotriva portughezului Cristiano Ronaldo, starul mondial al fotbalului, care a dezminţit categoric agresiunea asupra tinerei, în camera sa de hotel, în iunie 2009.

"Fake news", a afirmat duminică fotbalistul lui Juve, într-un scurt mesaj video, în limba engleză, postat pe contul său de Instagram.

Reclamanta, Kathryn Mayorga, în vârstă de 34 ani, a afirmat într-o plângere depusă în statul Nevada că Rolando a sodomizat-o cu forţa, pe 13 iunie 2009, şi a exercitat presiune pentru a o face să semneze un acord financiar care o obliga să păstreze tăcerea.

"Plângerea doamnei Mayorga, probele fizice ale agresiunii sale sexuale (...) nu sunt 'fake news'", a reacţionat avocatul acesteia, Leslie Stovall, într-un comunicat.

Conform avocatului, Kathryn Mayorga speră nu doar să "obţină dreptate" punându-l pe Ronaldo în faţa responsabilităţilor sale, dar şi pentru a-l împiedica să recidiveze, "încurajând toate victimele agresiunilor sexuale'' să-i urmărească pe autorii acestora, oricât de "celebri, bogaţi sau puternici ar putea părea".

Pe 13 iunie 2009, Mayorga a denunţat un presupus viol la poliţia din Las Vegas şi a făcut obiectul unui control medical. "Însă, în momentul în care a fost făcută depoziţia, victima nu a furnizat detectivilor nici locul incidentului şi nici descrierea suspectului'', a subliniat luni poliţia din Las Vegas, răspunzând unei întrebări a AFP pe această temă.

Conform plângerii, americanca s-a abţinut să menţioneze numele lui Ronaldo, evocând doar "un jucător celebru de fotbal", iar procedura a fost închisă.

Ea s-a temut să nu fie "umilită public" şi să suporte eventuale represalii din partea starului portughez, după cum a explicat în plângerea depusă pe 27 septembrie la un tribunal din Las Vegas.

"Dosarul a fost redeschis, iar detectivii noştri verifică informaţiile oferite de victimă", a asigurat poliţia din Las Vegas, care a refuzat să ofere informaţii suplimentare în privinţa unei anchete în curs de desfăşurare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: