image
Sursa foto: Getty Images

Statistica nu lasă loc de interpretări: Barcelona e dependentă de Lionel Messi

Barcelona este dependentă de Lionel Messi. Statistica partidelor în care Barca a fost nevoită să joace fără starul argentinianul susţin din plin această teorie.

Procentajul victoriilor campioanei Spaniei cu Messi pe teren este de 70,7 %, mai mare decât cel al jocurilor în care argentinianul a lipsit (65,1 %).

Şi procentajul eşecurilor este mai mic cu Lionel Messi în echipă (11,3 %), faţă de cel fără sud-american pe teren (18,5 %).

Din sezonul 2005-2006 încoace, primul cu Messi la prima echipă, Barcelona nu s-a putut baza pe argentinian 152 de partide (99 de victorii, 25 de egaluri şi 28 de înfrângeri). Cu argentinianul în formaţie, gruparea de pe Camp Nou a câştigat 457 de partide, a remizat în 116 şi a pierdut 73.

În 646 de partide pentru Barca, Messi a marcat 560 de goluri şi a oferit 216 pase decisive.

33 de trofee a cucerit Lionel Messi alături de Barcelona: patru Ligi ale Campionilor, nouă titluri, şase Cupe ale Spaniei, trei Mondiale ale cluburilor, trei Supercupe ale Europei şi opt Supercupe ale Spaniei.

Cvintuplul câştigător al "Balonului de Aur" a fost rezervă în ultimul meci al Barcelonei din campionat, cu Athletic Bilbao (1-1), şi a schimbat mult jocul catalanilor după ce a fost introdus în minutul 55, la scorul de 0-1.

"Nu mai putem depinde mereu de Messi să rezolve totul", a fost declaraţia oferită după meci de atacantul uruguayan al liderului din Primera Division, Luis Suarez.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: