image
Sursa foto: jurnal.md

Andrei Năstase: Regimul Plahotniuc a pornit ofensiva decisivă împotriva propriului popor

Regimul Plahotniuc a pornit ofensiva decisivă împotriva propriului popor, susține liderul Platformei DA. „Sunt profund indignat după ce am luat cunoștință de noile forme de-a dreptul tâmpite ale propagandei lui Plahotniuc, de inimaginabila obrăznicie a regimului său de a da vina pe oameni pentru dezastrul generalizat din Republica Moldova”, a declarat Andrei Năstase.

„Filmulețul său plagiat de la instructorii din Rusia prin care ni se induce oribila idée că nu contează în ce țară trăim este de-a dreptul degradant. Pentru tine, hoțule, nu contează în ce țară trăiești. Pentru noi, DA, contează. Pentru că noi ne iubim țara pe care tu o dărâmi. Sunt convins, ca și toată lumea bună din tara noastră, că voi asista curând la dreapta judecată pentru Plahotniuc și întreaga lui camarilă care siluiește de prea mulți ani demnitatea și identitatea poporului nostru. Adevărul, Plahotniuc, este în marș și nimic nu-l mai poate opri! Te vei convinge de acest lucru foarte curând! Te vei convinge, criminalule – contează în ce țară trăiești!”, a spus Andrei Năstase.

Potrivit lui Andrei Năstase „manipularea pusă la cale de arendașii Moldovei a căpătat o dimensiune autocrată și asumată la virgulă, fără ezitare. Disperați, cuprinși de panica unui final semănând cu cel al juntelor militare sud-americane, dispuși să sacrifice viitorul unui popor pentru meschinul prezent care, doar aparent, le aparține, Plahotniuc, Dodon, Lupu, Leancă și toți ceilalți profitori de pe umerii acestei societăți, aflate în căutarea libertății, investesc toate resursele pentru a ne dezbina, pentru a ne convinge ca nu ei, ci noi, oamenii, suntem singurii vinovați de răul care ni se întâmplă. Nu vor reuși acest lucru, pentru că nu mai putem fi mințiți, nu mai putem fi manipulați! Nu vor reuși asta, pentru că noi înțelegem de ce în Moldova se întâmplă lucruri niciodată întâmplate pe alte meridiane europene. Nu vor reuși pentru că doar minciuna se grăbește, în vreme ce adevărul are răbdare. Iar noi, răbdare avem. Nu vor reuși pentru că, vorba vine, poți minți tot timpul un grup de oameni, poți minți toți oamenii o anumită perioadă de timp, dar nu poți minți tot timpul, toți oamenii, și Plahotniuc și vasalul său Dodon știu acest lucru. Nu vor reuși să ne dezbine, nu vor reuși să ne sperie, nu vor mai reuși să ne țină în case. Nu vor mai reuși absolut nimic din tot ce și-au propus. Pentru că nimic, absolut nimic din ce a fost odată, pentru toți oportuniștii politici ai poporului nostru, nu va mai fi la fel. Pentru că lumea s-a schimbat, pentru că Moldova și oamenii ei s-au schimbat și pentru că stim cu exactitate elvețiană cine sunt vinovații”.

„Tu ești vinovat, Plahotniuc! Tu ești hoțul, mincinosul, prefăcutul, oportunistul, proxenetul, combinatorul, afaceristul, coruptul, dictatorul, oligarhul, mafiotul! Tu ești tot ce poate fi mai rău în această țară! Tu, cel înconjurat de zeci de gărzi de corp înarmate! Tu, cel de te plimbi cu mașini blindate! Nu noi! Tu, Plahotniuc! Teamă îți este de popor, de oamenii care suferă pentru că tu, pacălind prea mulți naivi, ai luat Moldova în arendă! Tu, Vladimir Plahotniuc, să nu uiți niciodată că arendașii de acest fel, arendașii de țări și popoare, bine n-au sfârșit! Niciodată! Pentru că cei mulți tac și rabdă! Dar până într-o zi în care, eliberați ca prin minune de teamă, oamenii de care arendași ca tine își bat zilnic joc, vor vrea dreptate. Toți ca unul, într-o singură zi! Atunci, mișelule, între oamenii ce vor dreptate și tine nu vei mai avea ce pune!”, a conchis liderul Platformei DA.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: