image
Sursa foto: customs.gov.md

Jumătate de tonă de alcool etilic și peste 20 de mii de țigări fără acte de proveniență, ridicate de vameși

Jumătate de tonă de alcool etilic, fără acte și peste 20 de mii de țigarete de proveniență transnistreană, au fost ridicate de Ofițerii echipelor mobile ale Serviciului vamal.

Primul caz a avut loc în apropiere de localitatea Cobușca Veche, raionul Anenii Noi, într-un automobil de marca Dodge, cu numere de înmatriculare transnistrene.

În urma controlului efectuat în salonul și portbagajul mijlocului de transport, funcționarii vamali au depistat, sub bordul mașinii, un furtun cu robinet din care curgea un lichid incolor cu miros specific de alcool etilic.

În cadrul verificărilor s-a stabilit că podeaua autoturismului a fost modificată astfel încât să fie posibilă transportarea diferitor lichide într-un loc special amenajat, din care au fost extrase, prin intermediul a două robinete improvizate, 550 de litri de alcool etilic.

Alcool a fost depistat și în cel de-al doilea caz, fiind ridicate, din portbagajul unui autoturism Toyota Yaris, 50 de butelii din plastic cu un volum total de 50 de litri, pentru care șoferul nu a putut prezenta niciun act de proveniență.

Cea de-a trei reținere a avut loc pe o stradă din municipiul Chișinău, atunci când echipele mobile au identificat în trafic un cetățean moldovean, care transporta în autoturismul său produse din tutun. În lipsa actelor de proveniență, a fost dispusă efectuarea unui control fizic detaliat al automobilului, în urma căruia au fost ridicare 20.000 de țigarete fără timbre de acciz, mărcile ”MAC” și ”Dubao”.

În toate cele trei cazuri, conducătorii auto nu dețineau niciun act confirmativ asupra loturilor transportate, încercând să eschiveze de la achitarea plăților vamale pentru mărfurile accizate.

Ca rezultat, țigaretele și alcoolul au fost reținute, iar cercetările sunt continuate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal pentru elucidarea tuturor circumstanțelor și aplicarea sancțiunilor prevăzute de legislația în vigoare.

customs.gov.mdcustoms.gov.md

customs.gov.mdcustoms.gov.md

customs.gov.mdcustoms.gov.md

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: