image
Sursa foto: Jurnal.md

Grozavu: Clădirea Gaudeamus era învechită; Andrei Năstase: Puneți semnatura pe sistarea imediată a acestei ilegalități

Viceprimarul Nistor Grozavu susține că edificiul fostului cinematograf Gaudeamus era o clădire învechită.

„În construcția respectivă ceva similar nu putea fi construit. Clădirea este atât învechită și moral depășită. Cât timp construcțiile nu sunt exploatate o perioadă lungă, pot să fie de cea mai înaltă calitate…”, a menționat Grozavu în cadrul unei discuții cu Andrei Năstase în incinta primăriei.

Explicațiile viceprimarului nu l-au mulțumit pe edilul ales al capitalei.

„Afirmația pe care ați făcut-o o va verifica un consiliu de experți și dacă vor spune că acest edificiu putea fi reabilitat, personal voi face un denunț la Procuratură. Nu admit ca niște edificii să fie lăsate în paragină, apoi să fie demolate”, a spus Andrei Năstase.

„Așa se întâmplă în tot orașul. Se lasă un ani, doi, trei, se scoate acoperișul, ca acolo să curgă apa și să crească copaci, iar după asta spun că nu este funcțională. Ați făcut o afirmație ca specialist. N-o să vă contrazic pentru că nu sunt nici arhitect, nici inginer, sunt jurist. Dar neapărat afirmația pe care ați făcut-o o va verifica un consiliu de experți și dacă vor spune că acest edificiu putea fi reabilitat, personal voi face un denunț la Procuratură. Nu admit ca niște edificii să fie lăsate în paragină, apoi să fie demolate”, a declarat Andrei Năstase.

Edilul ales al capitalei l-a îndemnat pe Grozavu să semneze o dispoziție prin care lucrările de demolare să fie sistate imediat.

„Ați trecut deja prin beciurile CNA nu vă speriați dupa ce v-a plimbat Plahotniuc pe acolo, nu mai aveți nicio frica. Oameni ca dvs ați depășit frica. Întrebarea este,, în favoarea cui ați depășit frica? Dacă ați depășit-o în detrimentul cetățenilor, încetați. Dacă ați depașit-o în favoarea dvs atunci continuați să nu vă fie frică, puneți semnatura pe sistarea imediată a acestei ilegalități”, i-a cerut Andrei Năstase viceprimarului.

„Nu am putut să dorm în această noapte. M-am învinovățit că nu am venit o oră mai devreme. Dacă aș fi ajuns mai devreme, nu se întâmpla. Puneți semnătura pe o sistare imediată a acestor ilegalități. Dacă este proprietate privată nu înseamnă că faci ce vrei cu ea. O faci în baza unui cadru normativ, cu niște autorizații, certificate. De ce nu ați sistat vineri, ci ați așteptat?”, a insistat primarul nou ales al capitalei.

Primarul ales al capitalei, Andrei Năstase, a îndeamnat cetățenii să vină astăzi la ora 13.00, în fața clădirii fostului cinematograf Gaudeamus, acolo unde ieri seara au început lucrările de demolare.

Noutăţile partenerilor

comentarii: