image
Sursa foto: gov.md

Remanieri de cadre la Guvern; Maia Sandu: Funcționarii care nu activează în interesul cetățenilor să fie alungați din sistem

Cabinetul de Ministri a operat astăzi noi remanieri de cadre, fiind demiși unii secretari de stat.

„Funcționarii publici care sabotează activitatea Guvernului și nu activează în interesul cetățenilor să fie alungați din sistem”, a comentat, în context, premierul Maia Sandu.

Astfel, au fost demiși Viorica Pricop, secretar de stat la Ministerul Finanțelor, Eduard Serbenco, secretar de stat la Ministerul Justiției, precum și Anastasia Ocerednii, secretar de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Tot astăzi, Daniela Morari a fost demisă din funcția de secretar de stat de la Ministerul Externe, urmând să fie transferată în altă funcție la minister.

Guvernul a numit-o pe avocata Veronica Mihailov-Moraru în funcția de secretar de stat la Ministerul Justiției

Totodată, au fost înlăturați din funcții șeful oficiului teritorial Cahul al Cancelariei de Stat, Elena Daud, precum și șefii adjuncți Ion Hâncu și Olga Gaidarji.

Premierul Maia Sandu le-a cerut miniștrilor să continue procesul de evaluare a cadrelor.

„Vom plăti funcționarii publici care sabotează activitatea Guvernului, a celor care nu acționează în folosul cetățenilor. Oamenii care nu merită să fie alungați din sistem. Sunt mulți dintre aceștia. Le cer funcționarilor publici, atunci când pleacă seara acasă, să se întrebe ce au făcut bun astăzi pentru cetățenii RM. Nu suntem aici să scriem rapoarte de dragul rapoartelor. Suntem aici să îmbunătățim viația cetățenilor. Procesele de evaluare să se focuzeze pe acest lucru”, a menționat Maia Sandu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: