image
Sursa foto: captură video

Protest la Bălți: În ziua alegerilor, Marina Tauber protestează alături de câțiva susținători

Marina Tauber, fosta candidată din partea Partidului Șor la funcția de primar, scoasă din cursă după primul tur de scrutin, protestează alături de mai mulți susținători, la Bălți acolo unde are loc cel de-al doilea tur de scrutin pentru funcția de primar al municipiului Bălți.

Astăzi, 19 decembrie, alegătorii din municipiul Bălţi îşi vor alege primarul în cadrul turului al doilea al alegerilor locale noi. Secţiile de votare vor fi deschise de la ora 07.00 până la 21.00. În buletinele de vot figurează candidatul independent Nicolai Grigorişin şi candidatul Partidului Politic „Patrioţii Moldovei”, Nicolae Chirilciuc.

Până la ora 09:00, în total, s-au prezentat la urne circa 676 de persoane, ceea ce constituie 0,66 % din numărul total al alegătorilor incluși în listele electorale.

Pentru acest scrutin, au fost tipărite 102 105 buletine de vot, dintre care 51 988 în limba română şi 50 117 în limba rusă. Alegătorii se vor prezenta la secţiile de votare cu pixul de acasă, cu masca de protecţie şi cu actul de identitate cu fişa de însoţire.

În ziua alegerilor agitaţia electorală este interzisă.

La Bălţi, turul al doilea din 5 decembrie a fost suspendat după ce instanţa de judecată, la solicitarea Comisiei Electorale Centrale, a dispus anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber, desemnată de Partidul Politic Şor (lideră după primul tur), pe motivul utilizării în campanie a mijloacelor financiare nedeclarate.

Noutăţile partenerilor

comentarii: