image
Sursa foto: jurnal.md

Franța, Germania, Marea Britanie, Polonia și Suedia recunosc Parlamentul de la Chișinău și noul Guvern, condus de Maia Sandu

Franța, Germania, Marea Britanie, Polonia și Suedia au emis o declarație comună în care își anunță susținerea pentru deciziile luate de majoritatea parlamentară de la Chișinău, inclusiv formarea Guvernului condus de Maia Sandu.

„Franța, Germania, Marea Britanie, Polonia și Suedia au remarcat cu atenție evoluțiile recente din Republica Moldova. În urma alegerilor parlamentare, o majoritate parlamentară aleasă în mod democratic a luat decizii importante, inclusiv formarea unui guvern”, se spune în declarație.

În actuala criză constituțională, „vedem și susținem Parlamentul Republicii Moldova, ca reprezentant al poporului moldovean, și ca cel mai bun loc pentru a discuta toate problemele politice, inclusiv cele controversate. Solicităm calm și reținere. Toate părțile poartă răspunderea pentru soluționarea acestei crize constituționale prin mijloace pașnice”, se mai arată în declarația celor cinci state.

Precizăm că și la nivelul conducerii Uniunii Europene a fost anunțată susținerea pentru noua putere de la Chișinău. Mesaje în care este cerută respectarea votului din 24 februarie au parvenit și de la Departamentul de Stat al SUA. La fel și Canada a anunțat că urmărește îndeaproape ultimele evoluții politice din Republica Moldova și că este îngrijorată de deciziile care au condus la invalidarea noului guvern de coaliție, urmată de suspendarea președintelui și decretul privind organizarea de noi alegeri parlamentare.

Chiar și Rusia a anunțat că sprijină noul Guvern al Republicii Moldova,

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: