image
Sursa foto: Facebook/Dumitru Vicol

Diaspora RESPONSABILĂ: Au parcurs mii de kilometri pentru a mobiliza locuitorii capitalei să iasă la vot // FOTO

Diaspora oferă un exemplu demn de urmat și la aceste alegeri. Concetățenii întorși acasă îndeamnă locuitorii capitalei să se mobilizeze duminică și să-și dea votul pentru candidatul proeuropean Andrei Năstase.

Un grup de cetățeni reveniți acasă în această săptămână, printre care și Mihail Druță, semnatar al Declarației de Independență, au trecut la acțiune și chiar au discutat direct cu oamenii lângă monumentul lui Ștefan cel Mare.

Mai mult, spun că vor fi acolo până vineri pentru a se asigura că mesajul de mobilizare ajunge la cât mai multă lume.

„Diaspora e minunată nu doar prin remitențele și multitudinea de proiecte implementate în țară ci și prin responsabilitatea sa civică. Din propria inițiativă, Mihail Druță, Cristina Pruteanu și Constantin Șchiopu și-au instalat un mic punct sub steagul Italiei, lângă monumentul lui Ștefan cel Mare unde îndeamnă lumea să voteze Andrei Năstase. De-aș fi acasă lângă ei m-aș fi dus. Prieteni, dacă sunteți acasă, mergeți să faceți echipa cu dnul Druță, Cristina și Constantin. Ei vă vor aștepta în fiecare zi până vineri lângă monumentul lui Ștefan cel Mare”, a menționat Dumitru Vicol, un moldovean stabilit în Marea Britanie.

DiasporaDiaspora

Mihail Druță se află de mai mulți ani în orașul italian Parma. El spune că și-a luat liber de la lucru pentru o săptămână ca să-și facă datoria de cetățean.

Iată mesajul transmis locuitorilor capitalei de către concetățeanul nostru:

„Dragi compatrioți din Diasporă care, astăzi și pe durata întregii săptămâni curente, vă aflați acasă, în Republica Moldova, vă îndemn să susțineți din toată inima sloganul electoral „ANDREI NĂSTASE – PRIMAR GENERAL AL MUNICIPIULUI CHIȘINĂU!”. Cine are voința politică și posibilitatea practică, este invitat să vină chiar în această dimineață în Piața Marii Adunări Naționale, lângă Monumentul Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, unde veți fi întâmpinați de doamna Cristina Pruteanu și subsemnatul”, a menționat Mihail Druță.

„Vă îndemnăm să veniți în inima Chișinăului și a Moldovei pentru a apăra dreptul nostru la un viitor european la noi acasă! Veniți să organizăm împreună echipa electorală a diasporenilor întru sprijinirea candidatului nostru pro-european! Fapta noastră și votul nostru contează enorm de mult!”, a adăugat Mihail Druță.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: