image
Sursa foto: facebook/Alexandru Slusari

Slusari, despre mărirea salariului angajaților administrației publice locale: Vor fi „stimulați” să lucreze pentru guvernare

Vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, susține că majorarea salariilor cu până la 50% a persoanelor cu funcții de demnitate publică din cadrul autorităților publice locale se face pentru a-i „stimula” pe aceștia să muncească pentru guvernare.

„Să fie clară tuturor esența acestor fărâmituri aruncate de către guvernare autorităților locale sub formă de majorări salariale de până la 50 %:

1. Vor fi majorate salariile doar persoanelor cu statut de demnitate publică (primari, viceprimari, pretori, vicepretori, președinți și vicepreședinți ai raioanelor) până la 50 %.

2. Vor crește iarăși până la 15 % salariile personalului tehnic (paznici, șoferi).

3. Salariile funcționarilor publici din cadrul autorităților locale rămân NESCHIMBATE. Mă refer la secretarii consiliilor, angajații diverselor direcții și secții, contabili etc. De fapt, în realitate, cea mai mare insuficiență de cadre există anume la acest nivel al administrației publice locale. De mai multe ori am atras atenția opiniei publice asupra faptului, că la Primăria Chișinău sunt vacante sute de locuri de muncă. Oamenii din aceste funcții decid soarta a zeci de milioane, având salarii de 3.000 de lei!”, susține Alexandru Slusari.

Astfel, Alexandru Slusari a tras și câteva concluzii:

„Această decizie a guvernării urmărește în primul rând fortificarea resursei administrative în teritoriu. Aceste majorări vizează doar câteva sute de demnitari - factorii de influență în regiuni - în scopul implicării plenare a acestora în campania electorală pentru Plahotniuc. În paralel, acești oameni vor fi "stimulați" să muncească pentru guvernare, având în spate și câteva dosare penale”, a spus vicepreședintele Platformei DA.

„Prin faptul că nu vor fi majorate salariile celorlalți funcționari publici regimul transmite un mesaj tranșant de stimulare în continuare a corupției”, susține Alexandru Slusari.

Noutăţile partenerilor

comentarii: