Tehnicianul de 47 de ani, ajuns la City în 2016, a semnat o înţelegere valabilă până în 2021. Dacă Pep va rămâne până la finalul contractului, va fi cel mai lung angajament din cariera sa de antrenor.

"Sunt foarte bucuros. Este o plăcere să lucrez aici. Mă bucur în fiecare zi de colaborarea cu jucătorii noştri şi vom încerca să dăm totul şi în anii următori. Ca antrenor, trebuie să te simţi bine alături de jucătorii tăi, iar eu mă simt bine”, a declarat Guardiola.

"Avem o echipă tânără, cu o medie de vârstă de 23 de ani, şi ne dorim să continuăm să facem paşi înainte şi să ne menţinem la nivelul atins în acest sezon", a mai spus Guardiola pentru site-ul oficial al campioanei Angliei.

Fostul antrenor de la FC Barcelona şi Bayern Munchen a câştigat 77 dintre cele 113 meciuri în care a stat pe banca lui City. Prin cele 32 de victorii obţinute în actuala stagiune în campionat, şi-a bătut recordul carierei, de 31, stabilit în 2009/10, la Barça.

"Sunt nerăbdător să văd în continuare impactul muncii sale şi să ne împlinim ambiţiile comune în următoarele sezoane", a precizat preşedintele clubului, Khaldoon Al Mubarak.