Breaking News

image
Sursa foto: Jurnal.md

Șeful suspendat al IP Bălți, Valeriu Cojocaru, adus de ofițerii SIS, la PCCOCS: „Am probleme de sănătate” // VIDEO

Șeful suspendat al Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru, a fost adus astăzi, de ofițerii SIS, la PCCOCS. Procurorii urmau să-i înainteze noi învinuiri. Mai exact, Cojocaru ar fi fost implicat și în fabricarea dosarului fostului polițist de frontieră, Gheorghe Petic, în care a fost condamnat pentru viol.

La Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, Valeriu Cojocaru a fost adus în cătușe, înconjurat de mascați. El nu a fost lăsat să discute cu presa, reușind doar să afirme că nu cunoaște nimic despre noile învinuiri. În sediul instituției, Cojocaru a fost ținut aproximativ 20 de minute. Până a fi urcat într-o mașină, el a declarat că ar avea probleme de sănătate.

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a emis un comunicat, în care se arată că învinuirile nu i-au fost înaintate lui Valeriu Cojocaru, pentru că avocații acestuia nu s-au prezentat.

Pe 5 octombrie, șase foști și actuali angajați ai MAI au fost reținuți în același dosar, fiind acuzați de înscenarea unui viol, ceea ce a dus la condamnarea unei persoane nevinovate. Valeriu Cojocaru figurează și în dosarul fostei Direcții nr.5, care se află acum la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Valeriu Cojocaru, Dorin Damir și inspectorul Poliției de Frontieră, Ion Cojocaru, sunt învinuiți de abuz în serviciu, delapidarea averii statului, trecerea ilegală a frontierei de stat, divulgarea secretului de stat și fals în acte publice.

Noutăţile partenerilor

comentarii: