image
Sursa foto: privesc.eu

Plahotniuc și Dodon, optimiști la discuții: „Se va forma majoritate parlamentară”; „Aveți o anumită experiență de guvernare”

UPDATE 15.32 // „PD are intenția de a forma cât mai curând posibil o majoritate parlamentară”, a anunțat Vldimir Plahotniuc după întâlnirea cu Igor Dodon, de la Reședința de Stat.

Discuțiile dintre șeful statului și delegația PD au durat circa o jumătate de oră.

„Am transmis șefului statului faptul că PD este deschis dialogului cu toate partidele care doresc să evite criza politică și, ca consecință, criza socială și economică. PD are intenția de a forma cât mai curând posibil o majoritate parlamentară. Dacă ca urmare a blocajului politic, în RM vor avea loc alegeri anticipate, asta se va datora nu PD - ului, dar altor formațiunii politice. Noi suntem deschiși dialogului politic”, a spus Plahotniuc.

___________________

La Reședința de Stat continuă întâlnirile președintelui Igor Dodon cu liderii fracțiunilor parlamentare. După socialiști, aici și-a făcut apariția oligarhul Vladimir Plahotniuc, însoțit de Andrian Candu și Pavel Filip.

„Aveți o anumită experiență în ceea ce ține de guvernare pe parcursul ultimilor ani. Cu regret, au trecut 30 de zile de la alegeri și am văzut că există un blocaj în procedura de negocieri între partidele parlamentare. Am ajuns la concluzia să încep discuțiile cu partidele parlamentare. Sper astăzi să aud poziția dvs. privind mișcarea lucrurilor de mai departe. Sper că după aceste discuții vor forma majoritatea parlamentare într-o perioadă destul de scurtă. Sau, dacă nu, asumarea responsabilității de către cei care au intrat în Parlament și mergem la alegeri anticipate”, a declarat Dodon.

La rândul său, Vladimir Plahotniuc i-a mulțumit șefului statului pentru această întâlnire pe care o consideră „benefică”.

„Suntem optimiști. Considerăm că astfel de întruniri și deschiderea la dialog a tuturor forțelor politice va duce la aceea că se va forma în sfârșit o majoritate parlamentară”, a spus la rândul său șeful PD, Vladimir Plahotniuc.

După aceste declarații, jurnaliștii au părăsit sala, iar discuțiile dintre Dodon și delegația PD au loc după ușile închise.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: