image
Sursa foto: Tribuna.md

Cum răspunde viceprim-ministrul Pușcuța la acuzațiile de îmbogățire ilicită și schemele de corupție de la FISC

Viceprim-ministrul Serghei Pușcuța recunoaște că are în proprietate 500 de hectare de teren agricol, dar neagă informațiile că și-ar fi dobândit averea pe căi ilicite, acuzații lansate astăzi de președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan.

„Toate informațiile despre proprietăți au fost culese din declarația mea despre proprietăți și avere. Inclusiv această informație va fi reflectată încă o dată. Mi-i greu să spun cine a evaluat această avere la un milion de euro. Cred dă domnul Moțpan e mai versat în această procedură. Am declarat 500 de hectare de teren agricol”, a declarat ministrul Finanțelor.

„Începând cu anul 2009 nu am activat în serviciul public, m-am întors în februarie 2016. În această perioadă am activat în funcții responsabile în cadrul mediului de afaceri, sectorului privat”, a adăugat acesta.

Serghei Pușcuța a comentat și acuzațiile privind schemele de corupție, evaziune fiscală și protecționism de la Serviciul Fiscal de Stat.

„În partea ce ține de presupusele ilegalități, e foarte important și chiar îi sunt recunoscător domnului deputat că le-a transmis la Procuratură. Organele competente trebuie să se expună”, a spus acesta.

El s-a referit și la cei doi fini de cununie pe care i-a promovat în funcție la Fisc.

„Da, sunt colaboratori ai Serviciului Fiscal de Stat, dar unul dintre ei lucrează în FISC din 1996, iar altul din 2004. Unul a fost promovat în funcție în 2010 și altul în 2013, când eu nu activam în Serviciul Fiscal de Stat”, a explicat Pușcuța.

Precizăm că președintele Comisiei securitate națională, Chiril Moțpan, a anunțat că materialele deținute de Comisia securitate națională, apărare și ordine publică, care conțin informații în mare parte secretizate, au fost trimise la Procuratura Generală.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: